Sylvie Meis en Niclas Castello Beeld © ANP

Man van Sylvie Meis onder vuur na onthulling kunstwerk

04 februari 2022 12:37

Mensen in de stad New York zijn alles behalve blij met het 10 miljoen euro kostende kunstwerk van Niclas Castello (43), de man van Sylvie Meis (43), in Central Park. Er is kritiek op de prijs en vooral de plek waar de kubus zich bevindt.

"De rijken doen dit om de middenklasse voor paal te zetten"

Donderdag vond, na er maar liefst 4500 uur aan gewerkt te hebben, de onthulling plaats van het indrukwekkende kunstwerk van Niclas. Het is een vierkant blok van 24-karaats goud, met een gewicht van 186 kilo en een prijskaartje van een schamele 10 miljoen euro. 

En juist een kunstwerk met zo’n prijs op die plek, is iets wat bij veel mensen niet in goede aarde valt, melden Amerikaanse media. Het wordt 'toondoof' genoemd, omdat het in een park en stad staat waar ook veel dakloze mensen slapen. Daarnaast is het volgens hen ook nog eens schaamteloze reclame voor zijn aanstaande NFT, Castello Coin.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dé spectaculaire kerstboomfoto's van Sylvie Meis op een rij

Ook op Twitter zijn boze reacties te lezen op het spiksplinternieuwe kunstwerk. 'De rijken doen dit om de middenklasse voor paal te zetten', tweet iemand. Een ander grapt: 'Als je ooit het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent, onthoud dan dat er een kunstenaar is die over 11,7 miljoen dollar aan goud beschikt en het beste wat hij ermee kon bedenken een kubus is.' Hier onder lees je meer reacties. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sylvie Meis nieuwe presentatrice van Love Island

Wel kwamen er veel fotografen op het spektakel af, waar natuurlijk niet alleen Niclas maar ook zijn liefje Sylvie aanwezig was om hem te supporten. Daar poseerde het liefdeskoppel met plezier voor de camera en dat leverde een aantal aandoenlijke kiekjes op. Tegen het Duitse blad BILD zegt Sylvie dat 'het woord trots niet kan uitdrukken wat ik voor mijn man voel'. "Ik ben enorm blij dat ik hem vandaag kan ondersteunen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!