Spencer Beeld © The Searchers

Kristen Stewart kanshebber Oscar voor rol als prinses Diana

8 februari 2022 16:09

Kristen Stewart (31) is een van de genomineerden voor een Oscar voor haar rol als prinses Diana in de film 'Spencer'. De Amerikaanse maakt kans op het beeldje voor beste actrice, werd dinsdagmiddag bekend. Het is de eerste keer in haar carrière dat de actrice is genomineerd voor een Oscar.

Kirsten werd eerder al genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de film. Bij de uitreiking van die prijzen zag de actrice echter Nicole Kidman aan de haal gaan met het beeldje. Hoewel Spencer wel goed werd ontvangen, komt de film komt verder niet in aanmerking voor een prestigieuze Academy Award. Ook bij de Golden Globes was Kirsten de enige die voor Spencer een nominatie binnenhaalde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart sloeg volledig dicht tijdens opnames Diana-film

Spencer gaat over de drie dagen rond Kerstmis die prinses Diana in 1991 met de Britse koninklijke familie doorbrengt. Het is de laatste kerst voor haar scheiding van prins Charles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart lijkt als twee druppels water op prinses Diana

Royaltyverslaggever Annemarie de Kunder kreeg de eer om de film Spencer al eerder te bekijken in Londen. Daarnaast mocht ze hoofdrolspeelster Kristen Stewart het hemd van het lijf vragen over haar vertolking van prinses Diana tijdens een interview van maar liefst zes minuten. Volgens Annemarie is het een 'krachtige' weerspiegeling geworden van Diana als 'slachtoffer'.

Annemarie's Royaltyvlog: Kristen Stewart speelt 'krachtige' Diana in Spencer

04:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!