Kalvijn Beeld © ANP

Kalvijn is in koudste stad ter wereld: 'Kan -70 graden worden'

09 februari 2022 10:49

Kelvin Boerma (25), beter bekend als YouTuber Kalvijn, is momenteel in Jakoetsk. Dat is de hoofdstad van Ruslands grootste autonome republiek Jakoetië en het is ook nog eens de koudste stad ter wereld. Daar is hij voor zijn eigen videoserie 'Gekkenwerk'.

"Het voelt letterlijk als een andere planeet"

In die serie doet Kalvijn dingen - binnen 24 uur - die anderen nooit zouden doen. Waarom? "Omdat andere mensen het dan zelf niet hoeven te doen", zei de YouTuber vorige week bij Johnny de Mol in HLF8. Eén van die dingen is dus een bezoekje brengen aan Jakoetsk.

Het kan in Jakoetsk zelfs -70 graden worden. "Als je je auto daar buiten neerzet en de motor niet laat lopen, dan gaat-ie gewoon kapot." Behoorlijk koud, maar Kalvijn is toch gegaan. "Ik heb een safety briefing gehad. Ik vroeg namelijk wat er zou gebeuren als ik naakt naar buiten zou lopen. Dan krijg je waarschijnlijk een hartinfarct, werd me verteld."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Youtuber Kalvijn wil graag vader worden

Op zijn Instagram Stories deelt hij alvast wat kiekjes van zijn verblijf in Jakoetsk. 'Ik ben dus in de koudste stad ter wereld. Het voelt letterlijk als een andere planeet', schrijft Kalvijn. 

Wanneer de aflevering van Gekkenwerk te zien is, is nog niet bekend. 'Maar het wordt een tof filmpje.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

25-jarige Kalvijn en Nina al tien jaar samen: 'Nooit saai'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!