Angelina Jolie Beeld © ANP

Angelina Jolie in tranen op congres om huiselijk geweld

10 februari 2022 20:31

Actrice Angelina Jolie (46) heeft samen met haar dochter een krachtig statement gemaakt tegen huiselijk geweld op een congres in Washington D.C.. De actrice sprak daar namens de organisatie Violence Against Women Reauthorization Act, waar ze een stem gaf aan de mensen die lijden onder mishandeling.

"Ik wil erkenning voor de kinderen die op dit moment vrezen voor hun leven"

Angelina deelt voor haar speech een foto op Instagram met haar 17-jarige dochter Zahara. Daarop zien we de twee een tekst lezen, vermoedelijk die van de speech. 'Op naar de Senaats introductie van Violence Against Women Reauthorization Act. Ik voel me vereerd om hierbij aanwezig te zijn', schrijft ze. 'Ik ben zo blij dat ik dit samen met haar mag doen. Haar aanwezigheid geeft me kalmte', ze doelt hiermee op haar dochter.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Internet gaat los op 'lelijke' haarextensions van Angelina Jolie

Angelina was één van de sprekers op het congres om mensen op het hart te drukken om huiselijk geweld serieus te nemen. "Als ik hier in het belangrijkste gebouw van ons land sta, kan ik alleen maar denken aan iedereen die zich machteloos voelt door huiselijk geweld. En zich in de steek gelaten voelt door een systeem dat heeft gefaald", begint de actrice.

Ze vervolgt: "Ik sta hier voor ouders van wie hun kinderen zijn vermoord door een agressieve partner, vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld maar niet geloofd worden, kinderen die trauma’s hebben over hebben gehouden door mishandeling van mensen die je zouden moeten beschermen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Angelina Jolie laat zich uit over Eternals-verbod in Golfstaten

Ze sluit af met de krachtige woorden: "Ik wil erkenning voor de kinderen die op dit moment vrezen voor hun leven. Voor de vrouwen die hebben geleden onder dit systeem met weinig tot geen steun, en nog steeds pijn en trauma met zich meedragen na mishandeling. Voor de jong volwassenen die mischandeling hebben overleefd en er sterker uit zijn gekomen. En voor de vrouwen en kinderen die zijn overleden, maar gered hadden kunnen worden." Waarna Angelina vol schiet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!