Beeld © ANP

Cheer-ster uit Netflixserie bekent schuld aan zedendelicten

11 februari 2022 07:40

Jerry Harris, een 22-jarige cheerleader uit de Verenigde Staten die beroemd werd met de Netflixserie 'Cheer', heeft schuld bekend aan zedendelicten met minderjarige jongens. Hij gaf toe kinderporno te hebben ontvangen en heeft geprobeerd af te spreken met een 15-jarige voor 'ongeoorloofd seksueel gedrag'.

"Zijn verhaal kan alleen worden begrepen in het licht van zijn jeugd"

De realityster uit de met een Emmy bekroonde serie Cheer werd anderhalf jaar geleden gearresteerd en zit sindsdien vast. Eerder ontkende Harris alle aanklachten, maar zijn schuldbekentenis zorgt er volgens Amerikaanse media voor dat vijf andere aanklachten tegen hem vervallen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede seizoen Netflix-docu Cheer nu te zien

Jerry was de publiekslieveling van Cheer, een serie die draaide om een fanatieke groep cheerleaders en hen volgde in aanloop naar een belangrijke wedstrijd. In september 2020 werd bekend dat de FBI een onderzoek naar de acteur was gestart. De zaak ging rollen nadat twee broers er melding van hadden gemaakt dat de cheerleader hen expliciete berichten had gestuurd en herhaaldelijk om naaktfoto's had gevraagd. De jongste van de twee zou op dat moment dertien jaar oud zijn geweest.

Jerry riskeert tot maximaal vijftig jaar gevangenisstraf. "Zijn verhaal kan alleen worden begrepen in het licht van zijn jeugd, die gekenmerkt werd door extreme armoede en seksueel misbruik", aldus zijn advocaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-docuserie Cheer keert terug met tweede seizoen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!