Simon Leviev Beeld © Netflix

Hoe gaat het nu met Simon Leviev van The Tinder Swindler?

11 februari 2022 20:45

Hij kwam, hij zag én hij overwon. Althans, voor een paar jaar leefde Simon Leviev, tegenwoordig beter bekend als 'The Tindler Swindler', als een God in Frankrijk. Hij is door de gelijknamige Netflix-documentaire inmiddels hard onderuit gegaan. Zijn ware aard kwam immers boven. Hoe gaat het nu met de Israëlische nepmiljardair?

Verbannen van de datingapp Tinder, onvindbaar op social media... Op het moment van publiceren pronkt Simon Leviev nergens meer met zijn luxueuze levensstijl. Voor wie de documentaire niet heeft gezien: The Tinder Swindler vertelt het adembenemende verhaal van een productieve oplichter die zich voordeed als een miljardair-playboy op Tinder, en de vrouwen die hem ten val wilden brengen.

Eén van hen is Cecilie die haar ogen niet kan geloven als ze met een knappe miljardair matcht, die ook nog eens de man van haar dromen lijkt te zijn. Maar haar sprookje verandert al snel in een nachtmerrie als ze ontdekt dat de internationale zakenman niet is wie hij beweert te zijn. Simon heeft wereldwijd vrouwen opgelicht voor miljoenen dollars. Tussen 2017 en 2019 zou het al om zo'n 10 miljoen dollar gaan.

Vrouwen sloten uit liefde lening naar lening voor hem af om hem uit de problemen te halen. Van dat geld zagen ze nooit één dollar terug. Advocaat Clarice Stenger legt in onderstaande video uit hoe Simon op slinkse wijze te werk ging. 

Clarice over werkwijze Tinder Swindler: 'Hij pakt ze heel rustig in'

06:00
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het met de Nederlandse Ayleen uit The Tinder Swindler?

Wie hoopt dat de nepmiljardair een tijd achter de tralies verdwijnt om over zijn zonden na te denken, heeft pech. Nadat Simon, zoals te zien is in het einde van de documentaire, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Israël, hoeft hij maar vijf van de vijftien maanden cel uit te zitten die hij opgelegd krijgt. Inmiddels is Simon weer een vrij man en leeft hij in één van de duurste steden ter wereld: Tel Aviv. 

Daar woont Simon samen met het Israëlische model Kate Konlin. Zij geniet net als Simon van de mooie dingen des levens. Samen vliegen ze van Parijs naar Griekenland en weer terug naar Tel Aviv, waar ze het liefst rondgereden worden in een Rolls Royce. Al snel rijst de vraag: betalen één van Simons vriendinnetjes voor deze luxe? Komt hij nog stééds weg met deze wanpraktijken? 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Tinder Swindler' Simon Leviev verbannen door Tinder

Vlak nadat de documentaire uitkwam, deelde Simon met zijn ruim 100.000 Instagram volgers dat hij deze week nog met een verklaring zou komen. Inmiddels is de casanova met de noorderzon vertrokken, zoals hij ook deed bij zijn 'vriendinnen'. 

Simon is niet veroordeeld voor de strafbare feiten die hij heeft gepleegd die in The Tinder Swindler onthuld worden. Zijn slachtoffers zijn nog steeds bezig met het afbetalen van hun schulden. Cecilie is voor 250.000 dollar opgelicht, de Nederlandse Ayleen voor 140.000 dollar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!