Marc-Marie Huijbregts Beeld © ANP

Marc-Marie Huijbregts deelt nare ervaring met bankmedewerker over zijn stem

12 februari 2022 12:41

Marc-Marie Huijbregts (57) heeft recentelijk een zeer vervelend telefoongesprek gevoerd met een bankmedewerker van de ABN AMRO. De vrouw die hij aan de lijn had wilde maar niet geloven dat Marc-Marie een man was. Zij was er namelijk van overtuigd dat met een vrouw te spreken. In zijn podcast 'Marc-Marie & Aaf Vinden Iets' doet de cabaretier zijn relaas.

"Deze reactie heb ik echt nog nooit meegemaakt"

Marc-Marie belde de bank voor iets relatiefs eenvoudigs, qua boekhouding. Maar het eindigde in een vervelende ervaring voor hem. Aan het begin van het gesprek noemde de bankmedewerkster hem al een keer 'mevrouw'. Toen verbeterde Marc-Marie haar al: "Meneer." Toen zei de bankmedewerkster: "Oh." 

Vervolgens ging de vrouw aan de telefoon opnieuw in de fout. "Nogmaals, het is meneer", zei Marc-Marie daarop. De medewerkster leek het maar niet te willen begrijpen, want ze vroeg of Marc-Marie voor zijn man belde. "Nee, ik ben zelf een meneer", antwoordde de cabaretier. "Maar ik hoor een vrouw", zei de vrouw aan de andere kant." "Wow", aldus Aaf Brandt Corstius.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc-Marie Huijbregts weet hoe inbrekers binnenkwamen

"Het gebeurt mij vaker, dat mensen reageren en zeggen dat ze het niet gehoord hadden. Maar deze reactie heb ik echt nog nooit meegemaakt", gaat Marc-Marie door. Vervolgens liep het gesprek een stuk stroever tussen de twee. Marc-Marie eiste dan ook een andere collega te spreken. "Iemand die empathischer is." Na een half uur in de wacht kreeg hij te horen: "Ik ga u niet helpen, want ik vertrouw u niet. Ik hoor een vrouw." 

De cabaretier was er (terecht) van ontdaan. "Ik wist niet wat ik moest zeggen. Het is 2022. Het was ook gewoon een heel onschuldig dingetje over boekhouding. Ze heeft me gewoon opgehangen." Omdat Marc-Marie iets op Twitter had gezet, kreeg hij wel een excuustelefoontje van de ABN AMRO. "Maar ik vond het zó stom. Ik vond het zó erg." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc-Marie Huijbregts dankbaar voor steun na inbraak

Het bewuste fragment dat Marc-Marie deelt, hoor je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!