Bridget Maasland Beeld © Instagram: @bridgetmaasland

Bridget openhartig over nare ervaring in haar kindertijd: 'Leraar kwam op me zitten'

13 februari 2022 16:55

Steeds meer vrouwen durven zich publiekelijk uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo blikt Bridget Maasland (47) vandaag, met een foto van haar als kleuter, terug op de nare ervaringen die zij heeft meegemaakt op haar basisschool. Ze vertelt onder andere dat haar leraar haar vaak 'een natte zoen' gaf.

"Ik dacht dat het erbij hoorde aangezien hij onze leraar was"

'Ik was hier 9 jaar oud. We woonden in Hoorn en ik zat op de ‘’Visser ‘t hoofdschool’', begint ze haar bericht mee op Instagram. 'Ik had een leraar waar ik vaak bij op schoot moest komen zitten zodat hij mij een natte zoen kon geven als ik iets goed had gemaakt', voegt ze toe. Ook schrijft de presentatrice dat ze op een dag in het midden van de wekelijkse kringgesprek op haar rug moest liggen van de leraar. 'Zodat hij met zijn te dikke lijf en bilspleet tonende vieze jeans op mij kwam zitten om met zijn knieën mijn spierballen te rollen. Bij elke spierbalrol kwam zijn geslacht richting mijn hoofd', legt Bridget uit. 'Verzetten tegen dit logge lijf terwijl hij mij in de houtgreep had, had geen zin', voegt ze toe. 

Bridget zag dat dit ook bij andere meisjes gebeurde. 'Ik dacht dat het erbij hoorde aanzien hij onze leraar was', legt Bridget uit. Om deze reden had de 9-jarige Bridget het niet eerder aan haar ouders verteld, maar na verloop van tijd heeft ze dit toch wel gedaan. 'Na een paar keer spierballen rollen, wat ook nog eens pijn deed, vertelde ik het aan mijn moeder. Je begrijpt dat mijn moeder in alle staten was. Ze sprak met andere ouders en zorgde voor een bijeenkomst op school om de leraar en de school hiermee te confronteren', vertelt Bridget.

Op de bijeenkomst zelf stonden de ouders van Bridget er alleen voor, omdat 'andere ouders de confrontatie niet aan durfden te gaan'. Bridget vertelt dat hierdoor de leraar niet geschorst werd en hij daarom 'gewoon door kon gaan met zijn grensoverschrijdende gedrag bij kinderen'. De presentatrice schrijft: 'Zelfs de politie trok zijn handen ervan af. Uiteraard hebben mijn ouders mij van die school gehaald. Nog steeds kan ik slecht tegen onrechtvaardigheid. Heb ik moeite met vertrouwen en heb ik vaak het gevoel dat ik niet gehoord word'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland tegen vroegere zelf: 'Perfect zoals je bent'

Het bleef niet bij één ervaring, want Bridget heeft vaker te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo vertelt de presentatrice dat ze tijdens een klus als 14-jarige model in Warschau ook hiermee te maken heeft gehad: 'Daar is de opdrachtgever zelfs mijn slaapkamer ingekomen, bij mij op bed komen zitten en mij over mijn lijf gestreeld. Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt'. De presentatrice trekt een pijnlijke conclusie: 'Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland doet eenmalig intrede in Big Brother

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!