Zachary Horwitz Beeld © ANP

Acteur die Netflix-contracten vervalste krijgt 20 jaar cel

15 februari 2022 02:37

De Amerikaanse acteur Zach Avery (35) is maandag veroordeeld tot twintig jaar cel voor een grote fraudezaak. De man, die eigenlijk Zachary Horwitz heet, vervalste filmcontracten van Netflix en HBO om zo investeerders op te lichten.

De acteur moet daarnaast de 230 miljoen dollar die hij bij meer dan 250 slachtoffers loskreeg terugbetalen, meldt de L.A. Times. Zach, die in enkele horrorfilms te zien was, liet investeerders geloven dat hij met Netflix en HBO contracten had gesloten voor de distributie van zijn films. Het geld dat zij in de projecten investeerden, gebruikte hij om een luxeleven te leiden. In oktober bekende hij de fraude. Volgens rechtbankpapieren in de handen van de L.A. Times vertelde hij daarbij dat hij het geld had uitgegeven aan onder meer privévliegtuigen, luxeauto's en een megavilla in Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix dropt trailer van tweede seizoen Bridgerton

De aanklagers in de zaak spraken van een 'Ponzi scheme', oftewel een piramidespel, waarbij investeerders denken hun geld tegen een hoog rendement te beleggen, maar de oplichters gebruiken hun geld enkel om de schijn op te houden en eerdere beleggers rustig te houden door hun inzet deels terug te betalen.

Zach hield de fraude bijna zeven jaar in stand. Toen de zaak aan het licht kwam mistte er 230 miljoen dollar. Ondanks het oordeel van de rechter dat hij dat geld moet terugbetalen, gaven de aanklagers tijdens de zitting aan dat schuldeisers er niet op moeten rekenen veel van hun geld terug te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love is Blind seizoen twee vanaf vandaag te zien op Netflix

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!