Freek Vonk Beeld © ANP

Freek Vonk weer gewond geraakt tijdens opnames: 'Risico van het vak'

15 februari 2022 15:55

Dat Freek Vonk (38) dagelijks een risico loopt met zijn baan blijkt maar weer uit zijn laatste post op Instagram. Hij deelt dinsdagmiddag namelijk een bloederige video van de verwondingen die hij opliep tijdens de opnames van 'Freeks Wilde Wereld' voor ZAPP.

"Ik had een prachtige tijgermeerval in mijn net gevangen"

Vol bewondering schrijft Freek op zijn Instagram: 'Ik had een prachtige tijgermeerval in mijn net gevangen die ik natuurlijk zo snel mogelijk wilde bevrijden. Tijdens het losmaken stak hij mij echter met een van de stekels in zijn borstvinnen in mijn hand.' Hij noemt het ongeluk een 'risico van het vak'. Hij legt uit dat de stekels 'groot, vlijmscherp en keihard' zijn. Ook zitten ze vol met weerhaken, legt Freek uit. En één van die heftige stekels brak af in zijn hand.  

Ondanks zijn pijn denkt Freek, dierenvriend die hij is, toch nog aan het diertje zelf: 'Gelukkig heeft de vis daar geen enkele last van; als een van de stekels afbreekt, groeit er snel een nieuwe aan!'

Freeks verwondingen werden niet direct verholpen, want hij moest vanwege het donker nog een nachtje wachten op hulp. 'Ik kon niet meer opgehaald worden uit de jungle per vliegtuigje of helikopter. En nu is het helaas nog steeds mistig in de jungle. Ik wacht dus nog steeds', legt hij uit. Zodra de nevel is opgetrokken, wordt Freek 'opgehaald uit het regenwoud van Suriname en naar een ziekenhuis gevlogen in Paramaribo'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Freek Vonk en vriendin na maand uit elkaar te zijn geweest weer samen

Wonder boven wonder heeft Freek geluk gehad, want hij legt uit dat 'veel meervallensoorten giftig zijn' en dat ze 'gifklieren hebben die verbonden zijn aan hun stekels'. Daar heeft hij bij deze tijgermeerval 'gelukkig niets van gemerkt'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lief: Freek Vonk deelt foto met nieuwe liefde

Freek Vonk maakt genoeg mee in zijn werk. Zo werd hij vijf jaar geleden gebeten door een haai op de Bahama's. Eerder vorig jaar leek het er even op dat hij in een penibele situatie zat: hij was voor opnames in Namibië toen bekend werd dat de omikronvariant van het coronavirus zich in zuidelijk Afrika snel verspreidde. Daarom was het nog maar de vraag of Freek wel terug kon naar Nederland. Toen hij weer terug was op Hollandse bodem was zijn vriendin Franka erg blij:

Vriendin Freek Vonk blij dat hij terug is uit Namibië

00:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!