Soy Kroon Beeld © ANP

Soy Kroon is jongste Jezus ooit in The Passion

16 februari 2022 06:46

Acteur Soy Kroon (26) is inderdaad degene die dit jaar de rol van Jezus op zich neemt in The Passion. Dat bevestigt hij woensdag in het 'AD'.

"Ik heb wel het hele repetitieproces meegemaakt"

Met zijn 26 jaar is Soy de jongste Jezus van The Passion ooit. Die informatie zorgde ervoor dat veel fans dinsdag al raadden dat hij de klus te pakken had. De producenten van The Passion lieten op Instagram weten dat er nooit een jongere acteur was geweest voor de rol en deelden daarbij een foto waarin het silhouet van Soy te zien was.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Soy Kroon mag planken weer op met nieuwe musical ONE

De acteur zou twee jaar geleden al een rol krijgen in The Passion, toen juist als Judas. Het spektakel ging in 2020 echter niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. "Ik heb wel het hele repetitieproces meegemaakt en daarmee ook het vertrouwen gekregen dat ik de rol van Jezus aan zou kunnen", vertelt Kroon in het AD. "Dat leek me destijds nog een iets te grote verantwoordelijkheid."

Soy zegt in de twaalfde editie van The Passion 'een jonge, brutale versie van Jezus' neer te willen zetten. De opnames vinden dit jaar plaats in Doetinchem, ondanks de versoepelde coronamaatregelen vooralsnog zonder publiek. The Passion wordt op 14 april uitgezonden.