Beeld © ANP

Enorme stekel van tijgermeerval na 24 uur uit hand Freek Vonk gehaald

16 februari 2022 14:01

Freek Vonk (38) liet dinsdag iedereen weer flink schrikken met de mededeling dat hij opnieuw gewond was geraakt tijdens opnames voor zijn programma. Dit keer was het geen haaienbeet, maar werd hij gestoken door een heuse tijgermeerval. Als gevolg daarvan zat er een stekel in zijn hand. Die is na ongeveer een dag eindelijk verwijderd.

"Nu even een weekje antibiotica slikken"

Freek geeft via zijn Instagram-account een update. Zo moest hij dinsdag nog even wachten op hulp, omdat het donker werd. De dierenfreak kreeg na bijna 24 uur groen licht en mocht hij worden opgehaald door een vliegtuigje.

'Na een turbulente vlucht van anderhalf uur zijn we geland op vliegveld Zorg en Hoop en kon ik meteen in de auto stappen op weg naar het Diakonessen ziekenhuis!' aldus Freek.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Freek Vonk weer gewond geraakt tijdens opnames: 'Risico van het vak'

Daar is de stekel van de tijgermeerval onder plaatselijke verdoving uit de hand van Freek gehaald. 'Ik vond 24 uur eerlijk gezegd ook wel genoeg... De stekel mocht ik houden en dat is natuurlijk een mooi aandenken aan dit incident!' schrijft Freek. En nu? 'Nu even een weekje antibiotica slikken, de wond goed openhouden, een paar keer per dag wassen met zeep en het bloed eruit drukken om de zwelling te verminderen, en mijn hand niet laten hangen. Dan moet het goed komen.'

Freek laat aan RTL Boulevard weten dat de schade meevalt. "De stekel zak op een goede plek. Op die plek van je hand zit voornamelijk spier." De opnames zijn door het ongeluk stilgelegd. "We gaan niet verder draaien, maar we missen gelukkig maar een paar dagen. We zaten al aan het einde van de reis."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Freek Vonk reageert op kritiek na zetten boosterprik

Freek zou Freek natuurlijk niet zijn als hij niet weer klaar zou zijn voor een volgend avontuur. 'Een beetje avontuur, daar draai ik mijn 'hand' niet voor om', zegt hij grappend. En waar gaat hij dan naartoe? 'Over een paar weken ga ik ijsduiken in Noorwegen met koningskrabben.'

Franka Vedder, de vriendin van Freek Vonk, vindt het iedere keer maar spannend dat haar grote liefde zulke gevaarlijke dingen doet. Toen hij onlangs terugkwam uit Namibië, was ze erg blij. In de video hieronder vertelt ze daar over.

Vriendin Freek Vonk blij dat hij terug is uit Namibië

00:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!