Mascha Feoktistova Beeld © ANP

Mascha Feoktistova kreeg diagnose PTTS na 'traumatische bevalling'

16 februari 2022 16:24

YouTuber en ondernemer Mascha Feoktistova (35) heeft zware tijden achter de rug. Na een heftige bevalling in 2020 heeft ze vorig jaar besloten haar mentale gezondheid voorop te zetten, wat een goed besluit blijkt te zijn. Aan 'Happy in Shape' vertelt de beautyvlogger gediagnostiseerd te zijn met PTTS.

"Ik heb best een heftig leven met het vloggen, het herkend worden op straat en alles wat daarbij komt kijken"

In 2021 gooien Mascha en haar man Gregor het roer om door meer tijd te besteden aan een gezondere levensstijl. Ook op mentaal gebied is er werk aan de winkel. "Ik volg therapie en dat doet me heel veel goed. Na mijn traumatische bevalling (de schouder van Mascha’s kindje bleef achter haar schaambot steken waardoor ze er niet uit kon, red.) heb ik de diagnose PTTS gekregen. Ik ben EMDR-therapie gaan volgen en de schatting was dat ik zes tot tien sessies nodig zou hebben. Inmiddels heb ik er tien gehad en heb ik besloten om door te gaan", vertelt ze.

Het werk dat de vlogger doet heeft niet altijd positief effect op haar mentale welzijn. "Ik heb best een heftig leven met het vloggen, het herkend worden op straat en alles wat daarbij komt kijken. Het is fijn om daar met een professional over te kunnen praten." Mascha vindt dan ook dat iedereen een keer met een geleerd iemand moet praten. "Ik kan het iedereen aanraden om in therapie te gaan. Volgens mij lopen heel veel mensen rond met onverwerkte trauma’s en die belemmeren je onwijs in je leven."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mascha geen spijt van trio-video ondanks komst van dochtertje

Ook heeft het liefdeskoppel henzelf een gezonder eetpatroon aangemeten. "We waren allebei heel veel aangekomen en begonnen overgewicht te krijgen. Ik ben helemaal voor body positivity en je lichaam accepteren zoals het is. Maar ik vind wel dat je lichaam gezond moet zijn, en dat was het bij Gregor en mij niet echt meer. (...) Eigenlijk leer je hierdoor opnieuw te eten. Ik zal altijd blijven snacken, alleen heb ik nu wel geleerd om het met mate te doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dit is waarom Mascha Feoktistova botox in schouders laat spuiten

Mascha heeft goed haar balans weten te vinden tussen een gezonde levensstijl en tegelijk van het leven genieten. "Uiteindelijk is je lijf het enige wat je hebt, dus ja, je moet daar wel een beetje zuinig op zijn. En nogmaals, daar hoort ook genieten bij. Ik ben heel erg van het vinden van een goede tussenweg, daar knap je mentaal ook van op. Doordat ik gezonder ben gaan leven, ben ik meer gaan nadenken over mezelf en besloot ik in therapie te gaan. Ik geloof echt dat het allemaal met elkaar in verband staat!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!