Ruud de Wild Beeld © ANP

Antidepressiva verergerden toestand Ruud de Wild: 'Werd suïcidaal'

18 februari 2022 11:35

In 'De Zoveelste Podcast' bespreken Olcay Gulsen (41) en Ruud de Wild (52) verschillende onderwerpen om elkaar nóg beter te leren kennen. De eerste aflevering begint meteen met openhartige bekentenissen van de twee.

"Wat mijn redding was, heel onverstandig trouwens: ik ben in één keer gestopt met die pillen"

Vanaf deze week kun je via je favoriete podcastapp luisteren naar Olcay Gulsen en Ruud de Wild. Het is niet de eerste keer dat het tweetal een podcast met elkaar opneemt. Eerder presenteerden ze samen al Wild in het Weekend: Ruud vs. Olcay voor NPO Radio 2. Deze keer bepalen hun Instagram-volgers het onderwerp. Ze beginnen de reeks met het onderwerp 'mindset', iets waar de radio-dj al meteen van moet zuchten. "Ik ben het wel met je eens", vult zijn vriendin aan. "Het is best wel een populair iets en iedereen is bezig met zijn mindset."

Als Ruud begint te vertellen over een mindsetgoeroe die hij kent, moet Olcay toch een beetje aan oplichting denken. Ze noemt het 'misbruik maken van de kwetsbaarheid van anderen'. Al is ze er zelf ook eens 'ingetrapt'. Een tijd lang ging de onderneemster namelijk elke drie maanden naar een waarzegster. "Ik had een waarzeggersverslaving. Het was zó erg. (…) Het kostte 200 euro per uur", biecht ze op. Olcay vertelt er wel bij dat ze in die periode depressief was. "Ik zat oprecht niet lekker in mijn vel en kwam er écht niet uit."

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay: 'Rondgaan beelden van mishandeling net zo traumatiserend'

Olcay bezocht daarom in 2014 een astroloog die tevens heldervoelend, helderruikend én helderziend was, en haar voor zich wist te winnen met een persoonlijk verhaal. Olcay vertelt: "Ik had al tien jaar niet gehuild, zat helemaal op slot en kon nergens meer om huilen. Niet om overlijden, vreugdemomenten. Er zat geen emotie, ik was best wel vlak. Zij vertelde dat verhaal en ik begon keihard te huilen, ik kon niet meer stoppen. Dus voor mij was dat het teken: zij kan me van mijn slot halen."

Desondanks is Ruud sceptisch. "Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb gewoon een beetje een Jomanda-fobie", legt hij uit. "Weet je hoe woest ik werd toen iemand in onze omgeving op een gegeven moment achter me had gezeten en zei: 'Ik heb je kanker genezen.' Dan kan ik echt héél kwaad worden. hoor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild neemt 'Omtzigt functie elders'-rel op hilarische wijze op de hak

Ruud gelooft op zijn beurt juist heilig in therapie en praten met een psychiater. Iets wat hem enorm geholpen heeft om trauma’s in zijn leven te verwerken. Even later geeft Ruud aan dat hij een tijd antidepressiva heeft geslikt, maar dat hij daar juist suïcidaal van werd. Als Olcay hem vraagt of hij een einde aan zijn leven wilde maken, antwoordt hij dan ook met: "Jazeker."

Pas toen hij stopte met de pillen verdween het gevoel zichzelf iets aan te willen doen. "Het is anders dan je denkt. Ik dacht altijd: het is een moment, maar het kan er ook tegenaan schuren en dat je steeds somberder wordt", legt hij uit. "Wat mijn redding was, heel onverstandig trouwens: ik ben in één keer gestopt met die pillen." Dat is heel gevaarlijk, je moet het namelijk afbouwen. Toch is het volgens Ruud de allerbeste beslissing voor hem geweest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild: 'Deze periode zegt veel meer dan elkaar het jawoord geven'

Ruud en Olcay hebben het afgelopen jaar veel meegemaakt samen. Eerder vertelde de radio-dj dat hij hierdoor 'de echte Olcay' heeft leren kennen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!