Lil Kleine Beeld © ANP

Sony Music beeïndigt samenwerking met Lil Kleine

20 februari 2022 22:32

Het was een lange tijd stil aan de kant van Sony Music, maar vanavond laten ze eindelijk van zich horen. Sony Music stopt namelijk per direct de samenwerking met Lil Kleine. De platenmaatschappij heeft dat besloten nadat de rapper afgelopen week drie nachten vast zat op verdenking van een poging tot zware mishandeling of mishandeling. Eerder heeft het drankmerk Fiorito al een punt gezet achter de samenwerking met de rapper.

"Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus"

Statement Sony Music: 'Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media. Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf. Sony Music Entertainment Nederland en Sony Music Publishing Nederland hebben besloten om onze werkrelatie met Lil Kleine stop te zetten'.

Het bedrijf wilde eerder deze week nog niet reageren op het incident. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Top Notch-directeur: 'We zijn met alles gestopt rondom Lil Kleine'

Lil kleine kondigde recent de samenwerking met Sony Music aan, nadat hij had gemeld de samenwerking met zijn platenlabel TopNotch te verbreken. TopNotch, dat eerder deze maand nog wel zijn plaat Ibiza Stories uitbracht, liet vrijdag weten niets meer met de rapper te maken willen hebben. Het label is gestopt met de promotie van de muziek van Lil Kleine. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drankmerk Fiorito zet Lil Kleine aan de kant na verdenking mishandeling

Lil Kleine zou het hoofd van zijn vriendin Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. De rechter-commissaris besliste woensdag dat de 27-jarige artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, de cel mocht verlaten in afwachting van het onderzoek. Het Openbaar Ministerie ging tegen die beslissing in beroep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Lil Kleine heeft nog niets gehoord na hoger beroep OM

Dat Sony Music lang stil is geweest over het geweldsincident waar Lil Kleine bij betrokken is geweest, is iets wat er bij Rob Goossens en Luuk Ikink niet in gaat. De twee verbaasden zich vorige week over het uitblijven van een reactie.

Verbazing over uitblijven reactie platenlabel Lil Kleine: 'Kom op zeg!'

02:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!