Kristen Stewart Beeld © ANP

Britse eetstoornis-organisatie woedend op Kristen Stewart

21 februari 2022 03:20

Kristen Stewart (31) kreeg onlangs haar eerste Oscarnominatie voor haar vertolking van prinses Diana in de film 'Spencer'. De actrice vertelde in een interview ter promotie van de film dat ze 'alles geprobeerd had om zichzelf te laten overgeven tijdens de opnames, maar dat het niet lukte'. De Britse organisatie Beat, het meest vooraanstaande goede doel in het Verenigd Koninkrijk voor eetstoornissen, noemt de opmerkingen 'verwerpelijk en schadelijk', zo meldt 'The Daily Mail'.

"Kwetsend voor alle patiënten die kampen met een eetstoornis"

Diana kampte met de eetstoornis boulimia nervosa, iets wat in de film Spencer ook weergegeven wordt. Volgens Stewart was het een behoorlijke opgave om dat in beeld te brengen. "Ik deed er echt fucking alles voor om het zo geloofwaardig mogelijk te laten overkomen, maar het lukte me niet. Ik voelde me daar echt shit over, maar mijn lichaam protesteerde gewoon," aldus Kristen, die eraan toevoegde dat ze als actrice altijd alles probeert te doen om haar rol zo realistisch mogelijk te spelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart kanshebber Oscar voor rol als prinses Diana

Tom Quinn, woordvoerder van de organisatie Beat, spreekt zijn woede uit over Kristens opmerkingen. "Het is echt walgelijk om een eetstoornis tot iets glamoureus te maken en er nota bene zo over te praten. Het onder de aandacht brengen van het probleem is uiteraard goed, omdat het hier een mentale ziekte betreft, maar dit is heel onverantwoordelijk gedaan. Wij vragen de filmindustrie dan ook om meer tijd te steken in het onderzoeken van eetstoornissen voordat het op zo'n manier gebracht wordt. In een bepaalde scène zie je Diana in een prachtige baljurk hangend boven het toilet om over te geven, dat is echt kwetsend voor alle patiënten die kampen met een eetstoornis."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart en vriendin Dylan Meyer verloofd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!