Jada Borsato Beeld © ANP

Jada Borsato bewust van vergrootglas vanwege achternaam

21 februari 2022 18:00

Jada Borsato (19) is eraan gewend dat haar ouders, en inmiddels ook zijzelf, een leven in de schijnwerpers hebben. Als dochter van Marco (55) en Leontine Borsato (54) ontkom je daar natuurlijk niet aan. Toch neemt de jonge zangeres en actrice dat voor lief, vertelt ze in de nieuwste 'LINDA.meiden'.

"Ik ben mijn eigen persoon en ik doe wat mij gelukkig maakt"

"Als 'dochter van' word je onder een vergrootglas gelegd, daar ben ik me van bewust", aldus Jada. Daar laat ze zich echter niet door beïnvloeden. "Als ik niet aan de eisen van mensen voldoe, is dat maar zo."

Jada is eraan gewend, alle media-aandacht. Haar ouders waren immers beiden al bekende Nederlander voordat ze zelf werd geboren. "Ik ben ermee opgegroeid en niet anders gewend. Papa is toevallig zanger en ik kan me niet voorstellen hoe het anders zou zijn. Het was mijn eigen keuze om ook in de showbizz te stappen", zegt ze. Daarin is Jada altijd vrij geweest. Volgens haar zouden Marco en Leontine haar ook steunen als ze putjesschepper had willen zijn.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jada Borsato wist dat haar ouders weer samen zouden komen

Inmiddels is Jada al een tijdje te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar dat is niet waar haar droom eindigt. Ze wil namelijk heel graag ooit in een Amerikaanse film spelen. "Ik zou iemand willen spelen die knettergek is of juist kwetsbaar, bijvoorbeeld een onzeker meisje dat wordt gepest. De personages die ik tot nu heb gespeeld, zijn vaak zelfverzekerd of juist heel schattig."

Vooralsnog ligt de focus van Jada op haar acteerwerk, maar ze merkt wel dat ze het mist om te zingen. De Borsato-telg zou graag nieuwe nummers uitbrengen, maar heeft geen haast. "Je kunt niet alles tegelijk doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jada Borsato openhartig over verzoening Marco en Leontine

De carrière van Marco Borsato staat momenteel on hold, nadat er aangiftes van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen hem zijn gedaan. Ook in de veelbesproken aflevering van BOOS vertelden meerdere minderjarige meisjes dat ze slachtoffer waren van Marco's ongepaste gedrag. Als gevolg daarvan wordt de ooit populaire zanger nu massaal geboycot. In de video hieronder laat Rob Goossens daar zijn licht over schijnen.

Rob Goossens 'niet verbaasd' over boycot Marco Borsato

04:16

De nieuwste LINDA.meiden ligt op dinsdag 22 februari in de winkel.