Julia Garner in Inventing Anna Beeld © Netflix

De echte Anna uit Inventing Anna noemt ex-vriendin 'hypocriet'

23 februari 2022 16:34

Hoewel de spraakmakende meesteroplichter Anna Sorokin (31) alweer achter slot en grendel zit, vindt ze toch weer haar manier om met de buitenwereld te kunnen communiceren. Naast dat zij nog interviews geeft, laat ze zich nu uit via haar Instagram Stories. Hier deelt ze haar ongezouten mening over haar ex-vriendin Rachel DeLoache Williams (34).

"Onder mijn toezicht zal ze niet wegkomen met deze schaamteloze hypocrisie"

Anna Sorokin heeft haar wereldberoemde status te danken aan de nieuwe Netflix-serie Inventing Anna. Hierin speelt de Emmy Award-winnende actrice Julia Garner de hoofdrol en daarmee speelt ze dus Anna zelf. De miniserie is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin Anna tussen 2013 en 2017 zich voordeed als een rijke Duitse erfgename, waardoor ze zowel mensen als grote bedrijven wist op te lichten. Eén van haar slachtoffers was haar voormalige vriendin Rachel, een schrijfster van Harper's Bazaar, die voor 62.000 euro is opgelicht door Anna. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met de échte Anna Delvey uit Inventing Anna?

Beste vrienden zijn ze in ieder geval niet meer, maar Rachel heeft zich wel meermaals publiekelijk uitgelaten over deze 'vriendschap' en dus ook over Anna. Zo noemt Rachel haar oude BFF een 'sociopatische, narcistische crimineel' tijdens een interview met Vanity Fair. Naast alle interviews heeft de schrijfster ook nog een boek geschreven over Anna genaamd My Friend Anna: The True Story of a Fake Heiress. Anna liet op haar Instagram weten dat ze niet gediend is van haar uitlatingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Miljardairsdochter' Anna Sorokin bleek meesteroplichter te zijn

Zo zegt de oplichtster dat Rachel 'schreeuwt om aandacht', noemt haar een 'slechte schrijver' en 'bevoorrecht'. Ook geeft Anna aan dat Rachel de afgelopen jaren alleen maar geld heeft binnengeharkt met het door haar toedoen opgelopen 'trauma'. En om die reden sluit ze haar zevendelige betoog af met de woorden: 'Onder mijn toezicht zal ze niet wegkomen met deze schaamteloze hypocrisie.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Recordaantal kijkuren op Netflix voor Inventing Anna

Anna kwam in 2017 vast te zitten en werd in 2019 veroordeeld voor fraude. Hiervoor kreeg de oplichtster een celstraf van vier tot twaalf jaar opgelegd. Na goed gedrag kwam ze in 2021 toch weer vrij, maar inmiddels zit ze vast in vreemdelingenbewaring nadat was gebleken dat haar visum was verlopen. 

Je kijkt Inventing Anna nu op Netflix. Vandaag kwam naar buiten dat de miniserie de nieuwe best bekeken Engelstalige serie is op Netflix. De streamingdienst laat weten dat er de afgelopen week in totaal 196 miljoen uur is gekeken naar de Amerikaanse dramaserie.

Netflix-kijkers in de ban van 'nieuwe Tinder Swindler': 'Fascinerend'

04:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!