Fajah Lourens Beeld © ANP

Fajah Lourens blij met borstverkleining: 'Voel me vrouwelijk zonder'

23 februari 2022 15:57

Fajah Lourens (40) liet op haar 21ste haar borsten vergroten, maar na de nodige complicaties was ze er eind vorig jaar helemaal klaar mee: ze liet haar implantaten verwijderen en gaat sindsdien met kleinere borsten door het leven. Spijt van haar operatie heeft ze niet, zo vertelt ze in een interview met 'Flair'.

"Door dat gesprek begon dat zaadje te kiemen in mijn hoofd"

Fajah vertelt dat ze voor haar gevoel in haar jeugd nooit echt werd 'gezien', maar dat daar verandering in kwam toen ze op haar zestiende ging werken in een strandclub in Amsterdam. "Ik stond in zo'n beertub flesjes Breezer te verkopen in mijn string-bikini, met van die kipfilets in mijn topje gepropt. Daar lag de wereld aan mijn voeten. Ik straalde, ik kreeg aandacht en ik draaide de topomzet van de dag. Eigenlijk werd ik dus beloond, omdat ik mijn lichaam liet zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens laat borstimplantaten verwijderen

Op haar eenentwintigste besloot ze haar borsten te vergroten, vlak voor ze in Goede Tijden, Slechte Tijden ging spelen. "Pamela Anderson uit Baywatch was in die tijd een rolmodel voor mij, zulke borsten wilde ik ook." Toen Fajah eenmaal haar nieuwe borsten had, genoot ze er naar eigen zeggen met volle teugen van. "Ik denk niet dat ik die rol in Goede tijden puur heb gekregen vanwege mijn borsten, maar ze hebben wel meegewerkt. Je kon er gewoon niet omheen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens voor de vierde keer corona: 'Eenzaamheid kwam om de hoek'

Toen Fajah een tijdje geleden van een arts te horen kreeg dat haar siliconen kankerverwekkend konden zijn, besloot ze een MRI-scan te laten maken. Uit de scan bleek dat haar implantaten lek waren. "Voor de tweede keer in vijf jaar. Ze moesten dus weer worden vervangen. Eigenlijk had ik geen zin om nog een keer een operatie te ondergaan, maar nu moest ik wel. Mijn arts vroeg: 'Wil je ze überhaupt nog wel terug?' Tot dat moment had ik er nooit over nagedacht om ze weg te laten halen, maar door dat gesprek begon dat zaadje te kiemen in mijn hoofd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens gaat 100% voor nieuwe liefde Bart: 'Dit is hem'

In oktober vorig jaar besloot Fajah om de implantaten weg te laten halen. Onlangs had ze een vriendin op bezoek die haar mededeelde dat 'de klap vast nog zou komen', iets wat volgens Fajah onzin is. "Eigenlijk dacht ik alleen maar: waar heb je het over. Ik ben hier hartstikke blij mee. Ik heb geen borsten meer nodig om gezien te worden. Ik zie mezélf, en voel me mooi en vrouwelijk zonder."

Fajah heeft zich de laatste twee jaar meerdere keren uitgesproken tegen het huidige coronabeleid. Zo vindt ze het bijvoorbeeld onzin om te moeten testen voor toegang. 

Fajah Lourens tegen testbeleid: 'Net zo besmettelijk als de rest'

04:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!