Beeld © Robert Viglasky/Netflix

Cillian Murphy 'haat' voorbereidingen voor rol in Peaky Blinders

23 februari 2022 17:10

Terwijl fans van 'Peaky Blinders' niet kunnen wachten op het nieuwe seizoen, onthult Cillian Murphy (45) in gesprek met 'Radio Times' hoe pittig de voorbereidingen zijn om de rol van Thomas Shelby te perfectioneren.

"We dronken daar Guinness bier, terwijl de andere gasten Birmingham City-nummers zongen en verschillende verhalen vertelden die ik opnam op mijn iPhone"

Met het zesde en laatste seizoen op het programma heeft Cillian het spelen van Tommy Shelby inmiddels wel onder de knie. Toch heeft hij naar eigen zeggen een grote hekel aan de voorbereidingen voor Peaky Blinders. De Ierse acteur heeft niet alleen niks gemeen met het karakter, hij moet ook flink 'bulken' en aan zijn accent werken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk: dit is de trailer van Peaky Blinders seizoen zes

Zo ging Cillian vooraf op bezoek bij de echte Garrison Pub in Birmingham om het accent onder de knie te krijgen. "We dronken daar Guinness bier, terwijl de andere gasten 'Birmingham City'-nummers zongen en verschillende verhalen vertelden die ik opnam op mijn iPhone. Dat nam ik mee naar huis om het [accent] te proberen en te volgen."

Maar niet alleen het accent van Cillian moet veranderen voordat hij weer even in Tommy verandert. Hij geeft toe dat hij 'veel proteïne moet eten en veel gewichten moet liften' om eruit te zien als Thomas Shelby. "Dat duurt even, wat ik haat", geeft de acteur toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cillian Murphy geeft update over nieuw seizoen Peaky Blinders

Na het zesde seizoen komt het verhaal van Peaky Blinders ten einde. Het belooft een ander seizoen te worden zonder Aunt Polly. Helen McCrory, die het hoofd van de familie speelde, overleed vorig jaar op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Cillian hoopt dat dit seizoen een mooi eerbetoon aan haar wordt.

Het seizoen start op 27 februari in het Verenigd Koninkrijk bij BBC One. Wanneer de afleveringen op Netflix te zien zijn, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peaky Blinders-actrice Helen McCrory overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!