Simon Leviev Beeld © Netflix

Bodyguard Tinder Swindler wil schadevergoeding van Netflix

23 februari 2022 19:28

De bodyguard van Simon Leliev, de lijfwacht van de zogeheten 'Tinder Swindler' uit de gelijknamige Netflix-documentaire, dreigt juridische stappen te nemen tegen de streamingdienst. Hij eist dat Netflix de film offline haalt en wil excuses en een schadevergoeding, meldt TMZ.

De lijfwacht, in de documentaire bekend als Piotr, heeft een prominente rol in The Tinder Swindler. Hij komt niet aan het woord maar lijkt wel van de vermeende praktijken van Leliev, die tientallen vrouwen voor miljoenen euro's zou hebben opgelicht, te weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Tinder Swindler' Simon Leviev blijft ontkennen: 'Ben geen monster'

Advocaat Joanna Parafianowicz zegt dat Piotr nooit toestemming heeft gegeven om beelden van hem te gebruiken en dat hij reputatieschade heeft opgelopen door de documentaire. Ze wil dat Netflix met excuses komt en eist een schadevergoeding van zo'n 5 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hollywood-carrière lonkt voor Tinder Swindler Simon

In The Tinder Swindler verklaren drie slachtoffers, onder wie een Nederlandse, dat Leviev via datingapp Tinder vrouwen zou hebben opgelicht. Hij liet ze geloven dat hij schatrijk was en een zoon van een diamantmagnaat. In de documentaire is te zien dat hij verschillende vrouwen inpalmde en daarna verklaarde dat hij in gevaar verkeerde en geld nodig had. De slachtoffers gaven hem contant geld of hun creditcards en geloofden dat hij hen later terug zou betalen.

Netflix-kijkers in de ban van 'nieuwe Tinder Swindler': 'Fascinerend'

04:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!