Carlo Boszhard Beeld © ANP

RTL reageert op beweringen Roddelpraat rondom Carlo Boszhard

24 februari 2022 11:38

RTL sluit zich aan bij de verklaring die hun coryfee Carlo Boszhard (52) heeft gegeven nadat juicekanaal 'Roddelpraat' hem woensdag betichtte van ongewenst gedrag. Carlo doet aangifte tegen 'Roddelpraat' en presentator Jan Roos (45) vanwege 'leugens en laster'. Hij zegt 'verbijsterd te zijn over het gemak waarmee mijn naam te grabbel wordt gegooid'.

"Mocht er sprake zijn van strafbare feiten, wordt daar adequaat naar gehandeld"

Een woordvoerder van RTL beklemtoont donderdag in een reactie dat 'onze stelregel is niet te reageren op geruchten en anonieme bronnen. Wel vinden we het in algemene zin een kwalijke zaak dat er suggesties worden gewekt over ernstige zaken zonder feiten te noemen'. De zender heeft gebruik van een extern meldpunt waar iedereen met klachten over ongewenst gedrag zich kan melden. "Mocht er sprake zijn van strafbare feiten, wordt daar adequaat naar gehandeld. Door je hier te melden of door aangifte te doen, weet je zeker dat een melding op de juiste manier wordt behandeld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Roos noemt aangifte Carlo Boszhard 'een kansloze zaak'

Voor zover bekend is er in het geval van Carlo geen aangifte gedaan. RTL stelt met klem geen contact gehad te hebben met Story, die de geruchten als eerste bracht. "Dat RTL de hoofdredacteur van Story zou hebben gebeld om een verhaal te onderdrukken is klinkklare onzin", aldus de woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard doet aangifte tegen Jan Roos en RoddelPraat

Eerder botsten ook Talpa-expert Albert Verlinde en RTL-coryfee Humberto Tan over uitlatingen die Albert deed in Shownieuws zonder ze te staven. Albert beschuldigde Humberto van mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Humberto's talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was. Humberto deed vervolgens aangifte tegen Verlinde wegens laster.

Luuk zegt er het volgende over in onderstaande video.

Luuk over beweringen Albert Verlinde: 'Niemand herkent dit verhaal'

05:17