Beeld © RTL Boulevard

Dries Roelvink zingt de sterren van de hemel in nieuwe gospelshow EO

24 februari 2022 14:00

De EO brengt vanaf 22 mei een nieuw programma waarin acht Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel duiken. Aan Amazing Grace, zoals de show heet, doen onder anderen Dries Roelvink (63), Charly Luske (43), Lucas Hamming (28), Lisa Loeb (32) en Carolina Dijkhuizen (41) mee.

De deelnemers worden begeleid door teamcaptains en coaches Shirma Rouse en Berget Lewis, die hun roots in de gospel hebben. De artiesten zullen in de show - voor het eerst in hun leven - optreden met een enorm gospelkoor en een gospelband.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dries Roelvink 'doodsbang' voor de dood: 'Angst wordt alsmaar groter'

De kandidaten zullen niet alleen bekende gospelnummers gaan zingen. Maar ze moeten ook proberen nummers die hen na aan het hart liggen, zoals Kleine Jongen van André Hazes, Make You Feel My Love of Bridge over Troubled Water, als gospel laten linken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dries Roelvink baalt van afwijzing Songfestival: 'Was mijn droom'

De presentatie is in handen van Giovanca Ostiana. "Gospel raakt en inspireert mensen wereldwijd", stelt zij. "Hoe komt dat toch? In het programma komen twee werelden bij elkaar: mensen die met de kerk en gospel zijn opgegroeid en mensen die er onbekend mee zijn. Dat levert magische momenten op." De serie beslaat vijf afleveringen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!