Jay Z Beeld © ANP

Jay-Z wint zaak tegen parfumbedrijf en krijgt miljoenen

25 februari 2022 03:59

Jay-Z (52) heeft na lang juridisch getouwtrek een zaak tegen een parfumonderneming gewonnen. Parlux moet de rapper nu 4,5 miljoen dollar (4 miljoen euro) betalen.

De rechtszaak begon zes jaar geleden juist met een miljoenenclaim van Parlux, dat vond dat Jay-Z niet genoeg reclame had gemaakt voor zijn luchtje Gold Jay Z. Het bedrijf stelde dat de muzikant contractbreuk had gepleegd omdat was vastgelegd dat hij het parfum zou promoten toen het in 2012 werd gelanceerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé en Jay Z toveren Meghan Markle om tot echte koningin

Parlux eiste 18 miljoen dollar van de muziekproducent voor misgelopen inkomsten. De zaak kwam afgelopen oktober voor en de claim van het bedrijf werd afgewezen. Inmiddels had Jay-Z een tegenclaim ingediend waarin hij 4,5 miljoen dollar van Parlux eiste voor nooit uitbetaalde royalty's. Ook daar ging de rechter niet mee akkoord, maar de rapper tekende beroep aan en won dat donderdag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé en Jay Z geven een leven lang gratis kaartjes weg

En dit is niet zijn enige zakcentje, want Jay-Z en zijn liefje Beyonce zijn een wereldwijde samenwerking met het iconische juwelenmerk Tiffanny & Co begonnen. Hun moderne liefdesverhaal past volgens Tiffanny goed bij de campagne About Love.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!