Snoop Dogg Beeld © ANP

Snoop Dogg ontkent misbruik en vraagt rechter om seponering

25 februari 2022 06:56

In een zeventien pagina's tellende motie heeft Snoop Dogg (50) een rechtbank in Los Angeles gevraagd de aanklacht te verwerpen van een vrouw die hem van misbruik beschuldigt. De rapper ontkent opnieuw dat het voorval heeft plaatsgevonden.

Twee weken geleden werd bekend dat de vrouw tien miljoen dollar eist van de muzikant. Ze stelt dat de rapper haar in 2013 heeft gedwongen hem oraal te bevredigen. Dat zou gebeurd zijn in een studio, waar ze naartoe was gekomen omdat Snoops vriend Bishop Don Juan haar had verteld dat dat goed zou zijn voor haar carrière.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snoop Dogg koopt na dertig jaar eigen platenlabel terug

In het verweer, in handen van Rolling Stone, stelt Snoop Dogg dat er geen misbruik of seksuele handelingen hebben plaatsgevonden. Ook wijzen zijn advocaten erop dat de vrouw in haar aanklacht nooit beweert dat Calvin Broadus, zoals Snoop Dogg eigenlijk heet, haar zelf heeft beloofd haar te helpen met haar carrière. Zij beschuldigen de vrouw van afpersing en stellen dat zij hoopte snel betaald te worden zodat nieuws over de aanklacht niet naar buiten zou komen in aanloop naar de Super Bowl van dit jaar, waar Snoop Dogg optrad tijdens de halftime show.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snoop Dogg vindt vermiste hond terug

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!