Acteur Sean Penn vanuit Oekraïne: 'Poetin maakt de meest verschrikkelijke fout'

26 februari 2022 10:55

Sean Penn (61) heeft vanuit de Oekraïense hoofdstad Kiev laten weten dat hij onder de indruk is van de moed van het volk en president Volodimir Zelenski (44). De acteur is naar het land gevlogen om een documentaire te maken over de Russische invasie.

"Als hij niet zwicht dan geloof ik dat meneer Poetin de meest verschrikkelijke fout voor de hele mensheid heeft gemaakt"

Sean noemt de oorlog nu al een 'grote fout' waardoor 'levens zijn genomen en harten zijn gebroken', zo zegt hij tegen Amerikaanse media. "En als hij niet zwicht dan geloof ik dat meneer Poetin de meest verschrikkelijke fout voor de hele mensheid heeft gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sean Penn maakt documentaire over Russische invasie in Oekraïne

De acteur vindt dat de Oekraïense president en het volk 'historische symbolen van moed en principe' kunnen worden genoemd. Ook roept Sean zijn thuisland op het land te steunen. "Als we toestaan dat het alleen vecht dan is de ziel van Amerika verloren."

President Zelenski zei eerder via zijn woordvoerders in een verklaring dankbaar te zijn dat de acteur zoveel ‘moed' heeft getoond door naar Oekraïne te komen om 'de waarheid' te laten zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Alexandra Shipp: 'Sean Penn redt mensenlevens'

De 61-jarige Sean reist vaker naar conflictgebieden of landen die door natuurrampen zijn getroffen. Zo zette de acteur zich eerder onder meer in voor slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!