Beeld © ANP

Kleindochter Aretha Franklin doet mee aan American Idol

28 februari 2022 17:49

Grace Franklin, de kleindochter van wijlen Aretha Franklin, was zondagavond te zien in het twintigste seizoen van 'American Idol'. Het vijftienjarige kleinkind van de Queen of Soul deed auditie voor deelname aan de populaire zangwedstrijd.

"Ik was heel close met mijn oma"

"Ik was heel close met mijn oma, ik ging altijd naar haar toe", lichtte Grace de relatie tussen haar en Aretha toe aan juryleden Luke Bryan, Lionel Richie en Katy Perry. "Ik denk niet dat ik goed begreep dat ze wereldwijd bekend was, want voor mij was ze altijd gewoon oma", aldus de kleindochter.

Voor haar auditie zong Grace het nummer 'Killing Me Softly' van Lauryn Hill. Haar vertolking blies de juryleden echter niet allemaal omver. Volgens Luke was haar uitvoering 'slaperig en ingetogen'. Het meisje werd vervolgens door Katy gevraagd of ze nog een liedje wilde zingen, waarna Grace het nummer 'Ain't No Way' van haar oma ten gehore bracht.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jennifer Hudson schittert in biopic over Aretha Franklin

Ook deze uitvoering kon niet alle juryleden bekoren. Hoewel Katy zich nog hard maakte om er samen met Grace alles aan te doen om haar naar een hoger niveau te tillen, vond Lionel het beter dat ze niet door zou gaan, maar thuis verder zou oefenen en het later nog eens zou proberen. Hij wilde bovendien niet degene zijn die haar nu door zou laten om haar vervolgens gelijk daarna onderuit te zien gaan. Het avontuur hield voor Grace dus al voortijdig op.

Volgens Katy was dit echter niet de beste beslissing. "Geef haar een kans", riep ze uit. "Ik weet zeker dat Aretha ook nog niet dé Aretha was die we kennen toen zij voor het eerst ergens binnenkwam, maar dat iemand zei dat ze met haar wilde werken en haar talent verder wilde ontwikkelen." De zangeres stormde daarna boos weg en zei gekscherend dat ze stopte met het programma en 'naar de bar' ging.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!