Jan Rot Beeld © ANP

Jan Rot is 'dankbaar voor storm van warmte' sinds kankerdiagnose

01 maart 2022 06:00

Jan Rot (64) is dankbaar voor de "storm van warmte" die hij trotseert sinds hij afgelopen zomer bekendmaakte dat hij uitgezaaide darmkanker heeft. De zanger, schrijver en vertaler zegt dat dinsdagavond op NPO 2 in het AVROTROS-programma Volle Zalen.

"Als je zomaar omvalt, dan maak je er niks van mee"

"Als je zomaar omvalt, dan maak je er niks van mee. Nu is er zo'n storm van warmte", zegt Jan tegen presentator Cornald Maas over alle (media)aandacht die hij kreeg sinds zijn bekendmaking afgelopen zomer. Rot kreeg onder meer steunbetuigingen en brieven van vooraanstaande collega's. "Dit heb ik in dankbaarheid aanvaard", aldus de artiest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ongeneeslijk zieke Jan Rot hoopt snel op te treden: 'Als afscheidsfeest'

Terugkijkend op zijn leven kan Jan naar eigen zeggen tevreden zijn. "Mijn ambities waren nooit roem en succes, maar gewoon om mooie dingen te maken. Daar ben ik ook het meest trots op, dat ik 45 jaar mijn broek op heb kunnen houden en waanzinnig veel heb geproduceerd en gemaakt met liefde", zegt hij. "En ik vind het ook allemaal mooi. Natuurlijk zijn sommige dingen beter dan andere, maar het is jouw oogst. Daar heb ik ook steeds plezier aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot keert terug in De Slimste Mens: 'Is mijn laatste wens'

Het onafwendbare afscheid komt steeds dichterbij, maar wanneer het precies zal zijn weet Jan natuurlijk ook niet. Mocht hij wel het gevoel hebben dat zijn einde nadert, dan zal hij - met name voor zijn vier kinderen - een hospice uitzoeken om zijn laatste dagen in te slijten. "Anders wordt het te heftig voor de kinderen, een pa die in een kamertje boven dood ligt te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot gaat bij herkansing in Slimste Mens onderuit

Cornald vraagt de artiest tot slot hoe hij het voor zich ziet als hij er niet meer is en hoe hij het liefst herinnerd wil worden. Jan denkt daar niet zoveel van. "Als ik binnen tien jaar vergeten ben, dan ben ik maar binnen tien jaar vergeten", zegt hij. Vroeger vond de zanger naar eigen zeggen meer dat zijn "erfenis of de meesterwerken" die hij had gemaakt, moesten worden herinnerd. Maar nu is dat niet meer zo. "Mijn meesterwerken zijn mijn vier kinderen, vooral dankzij mijn vrouw Daan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!