Sonja Bakker Beeld © ANP

Sonja Bakker opnieuw beschuldigd van plagiaat

1 maart 2022 12:40

Waar Sonja Bakker (47) eerder furore maakte als dieetgoeroe, wordt haar naam de laatste maanden vooral in verband gebracht met de veelbesproken plagiaatrel van vorig jaar. Toen werd ze namelijk door verschillende foodbloggers en diëtisten beschuldigd van het stelen van recepten voor haar eigen boeken. Nadat Sonja tot een overeenkomst kwam met de betrokkenen, wordt ze nu opnieuw beschuldigd van plagiaat in 'Veronica Superguide'.

"Ik wil gewoon dat ze stopt met deze oneerlijke concurrentie"

Sonja gaf bij de vorige beschuldigingen aan het 'heel erg vervelend' te vinden wat er is gebeurd, maar volgens kookboekenschrijver Janneke Koeman - van de Foodsisters - pakt ze de pan nog steeds niet bij de steel. In Veronica Superguide beweert Janneke dat Sonja haar creaties steelt. Sonja zou in haar betaalde online afslankprogramma recepten en foto’s van haar gebruiken, stelt ze.

Janneke zou de dieetgoeroe via een advocaat hebben benaderd hierover en hebben gevraagd om dit te rectificeren. In plaats daarvan heeft Sonja haar volgens Janneke 'zwijggeld' aangeboden. "Ik hoef haar geld helemaal niet. Ik wil gewoon dat ze stopt met deze oneerlijke concurrentie. Als ik iets bak, maak ik het meerdere keren in verschillende ovens. De dingen die Sonja Bakker heeft overgenomen, heeft ze waarschijnlijk niet eens geproefd", vertelt Janneke aan Veronica Superguide.

Het magazine heeft Sonja proberen te benaderen voor een reactie, maar kreeg geen gehoor. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker zondigt iedere week: 'Echt iets stouts!'

Na alle beschuldigingen koos Sonja ervoor om in september vorig jaar voor onbepaalde tijd haar werkzaamheden neer te leggen. Dit was niet van lange duur, want in november kondigde de dieetgoeroe alweer een nieuw boek aan. Ook liet ze in diezelfde periode weten dat alle betrokkenen zijn voorzien van een 'schadevergoeding', nadat zij hun recepten en foto's zou hebben gebruikt voor haar eigen merk. Over het bedrag wilde Sonja niets kwijt, maar ze vertelde wel dat 'iedereen tevreden' is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker komt met nieuw boek na plagiaatrel: 'Sluit het jaar positief af'

Sonja Bakker laat zich uit over plagiaatkwestie

06:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!