Welmoed Sijtsma Beeld © ANP

Welmoed Sijtsma staat open voor nieuwe liefde na eenzame periode

1 maart 2022 16:04

Welmoed Sijtsma (31) is nu een jaar vrijgezel nadat zij en haar toenmalige partner besloten om na tien jaar een punt achter hun relatie te zetten. Het gaat goed met de 'Op1'-presentatrice, maar ze moest wel wennen aan het alleen zijn. Dat vertelt ze in 'Beau Monde'.

"Ik ben bezig met een soort vergelijkend warenonderzoek en aan het uitvinden wie bij me past en wat ik zoek in een relatie"

"Ik moest echt opnieuw leren met mezelf te leven. Een beetje als zo’n kalfje dat wiebelend op eigen benen staat. Klinkt dramatisch maar zo voelde het soms echt", vertelt Welmoed over de relatiebreuk. Het nietsdoen tijdens de lockdown viel haar zwaar. "Nu ben ik alleen en zit ik met mijn eigen gedachten. In het begin merkte ik dat ik dat constant probeerde te vermijden en plande ik mijn dagen helemaal vol. Maar inmiddels lukt het beter en heb ik het wel een soort van omarmd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presentatrice Welmoed Sijtsma verbreekt verloving

Als 'echte romanticus' staat de oud-deelnemer van Wie is de Mol? open voor een nieuwe liefde, hoewel ze er niet op tegen is om even alleen te zijn. "Ik ben bezig met een soort vergelijkend warenonderzoek en aan het uitvinden wie bij me past en wat ik zoek in een relatie. ‘Daar kom je lekker laat mee op je 31ste’ zou je kunnen zeggen. Maar ‘better let as net hè’, zeggen we dan in Friesland."

Ze heeft al wat dates gehad met mensen die ze ontmoette via een dating-app, maar dat vond Welmoed 'verschrikkelijk' en 'doodeng'. "Het voelt zo onnatuurlijk om tegenover een wildvreemde te zitten en te gaan onderzoeken of je bij elkaar past. Laat mij maar lekker flirten in de kroeg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Welmoed Sijtsma vond 'talkshowoorlog' heftig

Het hele interview met Welmoed Sijtsma lees je in de nieuwste Beau Monde. Het nummer ligt vanaf woensdag 2 maart in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!