Najib Amhali Beeld © ANP

Najib Amhali dacht dat verslaving bij artiestenleven hoorde: 'Iedereen dronk'

5 maart 2022 11:56

Drank, drugs en gokken: drie verslavingen waar Najib Amhali (50) tot drie jaar geleden zijn geld aan verkwiste. In gesprek met 'Beau Monde' onthult de cabaretier dat hij erachter is gekomen waarom hij (te veel) dronk.

"Iedereen drinkt, dus waarom ik niet?"

De laatste jaren van zijn verslaving aan verdovende middelen en gokken zijn de jaren waarin Najib rock bottom bereikt. "Elke dag was het raak. Ik wist niet meer hoe ik uit die situatie moest komen. Het was voor mijn gevoel een uitzichtloze situatie." Op een gegeven moment vond zijn vrouw de borden coke zelfs onder de bank.

Najib dacht destijds dat de verslavingen bij hem en het artiestenleven hoorden. "En: iedereen drinkt, dus waarom ik niet? Maar ik dronk niet uit gezelligheid, maar omdat ik ongelukkig was. Dat had te maken met onzekerheid, stress, de druk voelen om te presteren. Ik moest voor mezelf erkennen dat ik een probleem had. En dat ik om hulp moest vragen. Dat was heel moeilijk, maar het is gelukt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Najib Amhali traint zich suf voor cover van Men's Health

De weg naar herstel houdt in dat Najib nog steeds het twaalfstappenprogramma volgt, meetings bezoekt en aan zichzelf werkt. "Het viel me op dat veel mensen naar me toe kwamen die vroegen: 'Hoe heb jij dat gedaan?' Daarom ben ik vorig jaar zelf een afkickkliniek begonnen waar mensen terechtkunnen die hulp nodig hebben. Het geeft me veel voldoening dat het me is gelukt om clean te worden, maar nog meer dat ik nu ook ander mensen kan helpen die lijden."

Daarbij krijgt hij steun van zijn grote liefde en vrouw Niama. "Ze is de moeder van mijn kinderen en mijn steun en toeverlaat, in goede en slechte tijden."

Najib Amhali opent eigen afkickkliniek: 'Taboe doorbreken'

02:32
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Najib genegeerd door tv-zenders: 'Ze zijn niet geïnteresseerd'

Het hele interview met Najib Amhali lees je nu in Beau Monde. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!