Gerda en Mathilde Keuter Beeld © Wessel de Groot

Mathilde uit Urk! is in verwachting van eerste kind

2 maart 2022 17:08

De familie Keuter rolt al weken over de tong bij de inwoners van Urk. Mathilde (24), bekend van de realityserie 'Urk!', is in verwachting. In gesprek met 'Privé' bevestigt Mathilde de zwangerschap. Omdat ze vrijgezel is, is de grote vraag onder de dorpelingen wie de vader is.

"Het is allemaal nogal ingewikkeld"

Het blijft voor de bewoners van het vissersdorp en de rest van Nederland (voorlopig) geheim wie de vader is van Mathilde's baby. "Het is allemaal nogal ingewikkeld", vertelt ze. "Via een datingsite ben ik begin vorig jaar met een leuke jongen in contact gekomen. Toen is het contact verwaterd, maar eind 2021 stuurde hij weer een berichtje en hebben we afgesproken." De drank vloeide rijkelijk en de rest is inmiddels geschiedenis.

Het is niet alleen voor het dorp een verrassing dat Mathilde, nota bene vrijgezel, zwanger is, voor haar was het ook een schok. "Het lag niet op mijn route om zwanger te worden. (...) Ik heb het eerst aan mijn moeder verteld, die viel bijna flauw. Inmiddels is ze eraan gewend en we gaan er het beste van maken. Ik zal mijn kindje met alle liefde opvoeden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man die inrijdt op journalist bij kerk Urk krijgt 80 uur werkstraf

Er is nog geen sprake van een relatie tussen vader en moeder. Ze spreken elkaar dagelijks, maar de vonk moet nog overspringen. "Het zou geweldig zijn als we een gezin kunnen stichten. Omdat we nog niet weten hoe het gaat lopen, heb ik afgesproken zijn naam niet te noemen. Hij is immers geen bekend gezicht, dus ik wil hem alle aandacht die loskomt, besparen."

De Urkers waren in eerste instantie in de veronderstelling dat de gezinsuitbreiding van de familie Keuter ging om Gerda. De tweelingzus van Mathilde is immers vorig jaar getrouwd en wil niks liever dan een gezin stichten. Toch is zij degene die de tante-rol gaat vervullen in plaats van Mathilde. 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Politie had in situatie Urk moeten ingrijpen'

Het hele interview met Mathilde Keuter is nu te lezen in Privé.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!