Gordon & Marco Borsato Beeld © ANP

Gordon reageert op aantijgingen Marco Borsato: 'Ik wist het al'

2 maart 2022 19:01

Eind vorig jaar is heel Nederland in rep en roer na het schokkende nieuws over het vermeende seksueel grensoverschrijdend gedrag van Marco Borsato (55). Voor collega-zanger Gordon (53) was het nieuws geen verrassing, hij had hier namelijk al jaren weet van. Dat onthult de zanger in de podcast 'Geroezemoes'.

"Heel pijnlijk om dit te horen"

In gesprek met presentator Fawry vertelt Gordon al langere tijd bekend te zijn met het 'wangedrag’ van Marco. Toch was de zanger in shock toen het nieuws wereldkundig werd gemaakt. "Ik wist het al een paar jaar en ik geloofde het in eerste instantie niet. Ik dacht: dat waait wel over. Ik schrok eigenlijk van het feit dat het naar buiten kwam. Ik dacht meteen: jezus is het dan toch waar? Het blijkt dus wel waar te zijn, dus dat is een hard gelag."

Gordon kent Marco goed en had dit van mijlenver niet aan zien komen. "Zoals ik Marco ken, denk ik dat ik met vele mensen kan zeggen dat ik heel veel dingen van hem had verwacht, maar dit niet. Heel pijnlijk om dit te horen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachte overval Gordon wordt niet vervolgd

Ondanks dat het onderzoek nog loopt, denkt Gordon wel te weten waar de waarheid ligt. "Ik ga ervan uit dat dat meisje het allemaal niet verzint." Hij heeft dan ook geen goed woord over voor de zanger. "Om zoiets te doen is wel het laagste station wat je kunt bereiken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gevelsteen Marco Borsato mogelijk verwijderd uit GelreDome

Op maandag 13 december werd bekend dat een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen Marco wegens 'onzedelijke betastingen'. De zanger zou de vrouw - die met haar verhaal naar De Telegraaf stapte - jarenlang hebben misbruikt. De aangifte volgde op geruchten die via verschillende roddelkanalen al weken de ronde deden over grensoverschrijdend gedrag van de zanger. Eerder reageerde de zanger daarop door een onderzoek bij het OM aan te vragen. De zanger ontkent de aantijgingen.

Marco Borsato reageert via advocaat op geruchten

03:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!