Marilyn Manson Beeld © ANP

Marilyn Manson klaagt ex-vriendin Evan Rachel Wood aan

3 maart 2022 02:01

Marilyn Manson (53) heeft zijn voormalig geliefde Evan Rachel Wood (34) aangeklaagd, omdat de zanger meent dat ze hem door de documentaire die ze over hem heeft gemaakt hem in een kwaad daglicht wil stellen. Marilyn, wiens echte naam Brian Hugh Warner is, is van mening dat Illma Gore, met wie zijn ex een 'aan-uit' relatie had, haar heeft opgestookt tegen hem om verhalen over verkrachtingen de wereld in te brengen, om daar uiteindelijk zelf financieel beter van te worden. Dit meldt 'Page Six'.

"Het is triest dat zijn reputatie nu kapot gemaakt wordt door vrouwen die alleen maar van hem hebben geprofiteerd en nu ineens doen alsof ze het slachtoffer zijn"

Volgens de advocaten van de excentrieke zanger heeft Evan Rachel nooit aangifte gedaan van seksueel misbruik of seksueel ontoelaatbaar gedrag toen ze een relatie met Marilyn had. De twee waren samen tussen 2006 en 2010, en ook in de jaren nadat ze uit elkaar waren is er nooit iets gemeld door Wood, zeggen zijn advocaten. En dat noemen zij 'vreemd', omdat de actrice zich pas vocaal liet gelden sinds het moment dat Illma in haar leven kwam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misbruikdocu over Marilyn Manson vanaf maart op HBO Max

"Illma Gore is simpelweg een profiteur, een parasiet, hoe je het ook wilt noemen. Zij is er altijd op uit geweest om Warner, beter bekend als Marilyn Manson, kapot te maken. Het is triest dat zijn reputatie nu kapot gemaakt wordt door vrouwen die alleen maar van hem hebben geprofiteerd en nu ineens doen alsof ze het slachtoffer zijn. Wood en Gore hebben maandenlang de tijd gehad om hun verhalen op elkaar af te stemmen en dat is iets waar tegen onze cliënt zich niet kan verdedigen. Het is hun verhaal tegen het zijne, maar geloof ons: hij spreekt de waarheid. En dat heeft hij altijd gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marilyn Manson bestrijdt beschuldiging verkrachting Westworld-actrice

Woods documentaire Phoenix Rising verschijnt deze maand op HBO in de Verenigde Staten. Hierin deelt ze haar ervaringen als slachtoffer van emotionele, fysieke en seksuele mishandeling, waar Manson zich volgens haar schuldig aan gemaakt zou hebben.