Harvey Weinstein Beeld © Getty Images

Harvey Weinstein op vingers getikt na meesmokkelen chocola

4 maart 2022 01:33

Harvey Weinstein (69) dacht via zijn advocaat ongezien zijn favoriete snoep zijn cel binnen te kunnen loodsen, maar dat is hem op een reprimande komen te staan. 'Variety' weet te vertellen dat de voormalig filmproducent in november werd betrapt met chocoladecaramelsnoepjes Milk Duds in handen.

"Ik ben altijd een voorbeeldige gevangene geweest die alle regels in acht neemt en het spijt me oprecht"

De 69-jarige zou in eerste instantie hebben beweerd dat hij het snoepgoed zelf had meegenomen toen hij in juli werd overgebracht naar een gevangenis in Los Angeles. Maar de gevangenisleiding geloofde daar niets van, omdat de cel in de maanden ervoor grondig was geïnspecteerd. Ook vonden zij het te verdacht dat de chocola opdook vlak nadat hij zijn advocaat op bezoek had gehad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verzoek tot verwerpen zaak Harvey Weinstein afgewezen

Uiteindelijk hebben de de oud-producent en zijn advocaten schuld bekend. In een statement aan Variety laat hij weten: "Dit was een onschuldig misverstand en het zal niet meer gebeuren. Ik ben altijd een voorbeeldige gevangene geweest die alle regels in acht neemt en het spijt me oprecht." Zijn juridische team voegde daaraan toe: "Het spijt ons zeer dat dit heeft plaatsgevonden. Dat was niet eerder gebeurd en zal ook niet meer gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein: 'Aantijgingen van Angelina zijn clickbait'

Harvey wacht in Los Angeles zijn tweede grote misbruikproces af. Hij wordt in deze zaak verdacht van elf gevallen van aanranding en/of verkrachting. In 2020 werd hij in New York al veroordeeld tot 23 jaar cel voor andere gevallen van seksueel geweld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!