Malik Harris Beeld © ANP

Malik Harris namens Duitsland naar het Eurovisiesongfestival

04 maart 2022 23:05

Malik Harris (24) gaat voor Duitsland naar het Eurovisiesongfestival. De zanger kreeg met zijn single 'Rockstars' vrijdagavond de meeste punten tijdens de nationale voorronde, die live werd uitgezonden op de Duitse zender ARD.

Het lot van de Duitse inzending lag dit jaar geheel bij het publiek. De afgelopen week konden radioluisteraars al stemmen op hun favoriet en vrijdag kwamen daar de stemmen van de tv-kijker bij. Beiden telden voor 50 procent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalnummer S10 wordt omarmd door Nederlandse publiek

De tv-avond stond gedeeltelijk in het teken van de oorlog in Oekraïne. Zo had Malik op zijn gitaar de woorden 'Stand with Ukraine' geplakt en was er een optreden van de Oekraïense zangeres Jamala, die in 2016 het Eurovisie Songfestival won.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze supersterren doen mee aan het Amerikaanse songfestival

Jamala, die afgelopen week Oekraïne ontvluchtte, zong met de Oekraïense vlag in haar hand haar winnende lied '1944' en was zichtbaar aangedaan. Het ontroerde ook de kijker, zo bleek uit de vele reacties op sociale media.

Sietse Bakker, vorig jaar uitvoerend producent van het songfestival, was tot tranen toe geroerd, twittert hij. 'Haar vermogen om op de een of andere manier de kracht te vinden om op dit moment dat lied te zingen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 hoopt op plaats in top vijf tijdens Eurovisie Songfestival

Met dit nummer doet Nederland mee aan het songfestival.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!