Beeld © ANP

Mila Kunis en Ashton Kutcher hebben 18 miljoen dollar opgehaald

08 maart 2022 04:41

De actie die Mila Kunis (38) en Ashton Kutcher (44) hebben opgezet voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne is nu al erg succesvol: na slechts vier dagen heeft het stel al 18 miljoen dollar binnengehaald. Dat is flink over de helft van de beoogde 30 miljoen dollar.

"Ik ben nooit trotser geweest om Oekraïense te zijn dan nu"

Het stel kondigde de inzamelingsactie op GoFundMe.org donderdag aan. Ze lieten daarbij weten de eerste 3 miljoen dollar die werd opgehaald te verdubbelen. Door een grote donatie van techinvesteerder Ron Conway, die 2,5 miljoen dollar aan de actie schonk, was die mijlpaal al binnen een dag bereikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ashton Kutcher waarschuwt volgers voor Russische media: 'Liegen'

Mila is in de plaats Chernivtsi in Oekraïne geboren. "Ik ben in 1991 naar Amerika gekomen en heb mezelf altijd als trotse Amerikaan gezien. Ik hou van dit land en alles wat het gedaan heeft voor mijzelf en mijn familie. Maar ik ben nooit trotser geweest om Oekraïense te zijn dan nu", vertelde de actrice in een filmpje dat zij en Ashton opnamen voor de actie. Ashton zei in de video: "We zijn allemaal getuige van de moed van de mensen in het land waarin zij is geboren, maar we zien ook allemaal wat de mensen die voor hun veiligheid hebben gekozen nu nodig hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mila Kunis en Ashton Kutcher zamelen 3 miljoen in voor Oekraïne

Onder de 15.000 donaties die tot nu toe zijn gedaan, zitten flink wat grote giften. Twee schenkingen van 2,5 miljoen kwamen anoniem binnen. Bekenden van Ashton uit de techinvesteerderswereld zoals Yuri Milner (2 miljoen), Geoff Ralston (500.000) en Gary Vaynerchuk (49.000) tasten ook diep in de buidel, evenals onder meer sterrenmanagers Scooter Braun (25.000) en Guy Oseary (100.000) en comedian Amy Schumer (10.000), zo is te zien op de GoFundMe-pagina.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ashton Kutcher betrapt Mila Kunis op verbreken Dry January-belofte

De opbrengst van de actie gaat naar Flexport, een organisatie die vluchtelingen bijstaat met hulp en goederen in Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Moldavië en naar Airbnb, dat gratis tijdelijke huisvesting biedt aan vluchtelingen uit Oekraïne.

In Nederland zetten ook verschillende BN'ers zich in voor Oekraïne. Zo zat Natasja Froger in het belpanel van de actie Giro 555. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!