René van der Gijp Beeld © ANP

René van der Gijp wordt nooit herkend op straat: 'Ik lijk dakloos'

08 maart 2022 11:52

René van der Gijp (60) mag dan een bekend gezicht zijn in de showbizz-wereld, buiten werktijd wordt hij nauwelijks herkend. Aan 'Superguide' legt de 'VI Vandaag'-presentator uit waarom.

"Ik loop meestal in een trainingspak met Uggs"

Zijn werk voor het SBS 6-programma VI Vandaag zorgt ervoor dat René dagelijks te zien is op de buis. Toch weet hij zich in zijn privéleven goed onder de radar te houden. "Ik loop meestal in een trainingspak met Uggs eronder, pet op, daar overheen een capuchon"vertelt René. Ook legt hij uit dat er 'geen hond naar hem kijkt'. "En als ze dat wel doen dan denken ze: ‘Die is dakloos.'"

Zijn eigenzinnige kledingkeuze houdt hij er niet op na om onherkenbaar door het leven te gaan. "Ik voel me daar gewoon lekker bij. Eigenlijk word ik nooit herkend, behalve als ik ergens ga eten." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee en Johan Derksen niet gespot op bruiloft Rene van der Gijp

Mocht je René in zijn Uggs-vermomming toch wel herkennen, dan mag je hem gerust aanspreken. "Ik heb er ook niet veel moeite mee. Als ik me buiten mijn eigen erf begeef, dan komen er mensen naar me toe. Dat moet je maar op de koop toe nemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overvaller René van der Gijp biedt persoonlijk excuses aan

Naast dat René in zijn vrije uurtjes graag op zijn 'janboerenfluitjes' (zijn woorden, niet de onze) rondloopt, spendeert hij zijn tijd het liefst samen met zijn vrouw Minouche de Jong:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!