Kim-Lian van der Meij Beeld © ANP

Kim-Lian van der Meij speelt hoofdrol in The Passion

8 maart 2022 13:36

Kim-Lian van der Meij (41) gaat een nieuwe hoofdrol in 'The Passion' vertolken. Voor het eerst komt het Bijbelse figuur Maria Magdalena voorbij in het paasverhaal.

"Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot"

"Erg bijzonder dat dit jaar het lang ondergeschikt gemaakte personage Maria Magdalena een rol krijgt. Ik voel me vereerd om als eerste actrice in de geschiedenis van The Passion, haar gestalte te gaan geven", zegt Kim-Lian over haar nieuwe rol. Over Maria Magdalena is weinig bekend en er wordt weinig over haar geschreven. Ze werd vaak weggezet als prostituee en de vrouw die de voeten en het hoofd van Jezus zalfde om zo van haar zonden af te komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Passion speelt voor het eerst geen muziek van Marco Borsato

Het negatief optekenen van Maria Magdalena vindt Kim-Lian onterecht. "Maria Magdalena is iemand waarover vele verhalen bestaan. Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot. Ik hoop kijkers te inspireren met deze krachtige vrouw en dat ze zich in haar zullen herkennen, zoals ik mijzelf ook in haar herken", aldus de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Jezus liep tijdens The Passion alleen maar te vloeken'

De twaalfde editie van The Passion is op 14 april, Witte Donderdag, om 20.30 uur te zien vanuit Doetinchem. Eerder werd bekendgemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (Verslaggever) rollen spelen in het paasverhaal.

Thomas Cammaert speelt Petrus in The Passion: 'Stond bovenaan mijn lijstje'

00:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!