Beeld © ANP

Ed Sheeran zingt in rechtszaal om punt te maken

08 maart 2022 22:17

Ed Sheeran (31) heeft dinsdag op een bijzondere wijze een punt proberen te maken in het hooggerechtshof in Londen. De zanger zong in zijn plagiaatzaak enkele zinnen van verschillende nummers om aan te te tonen dat melodieën in de popmuziek wel vaker op elkaar lijken.

"Als je ze in dezelfde toonsoort zet dan klinken ze hetzelfde"

Ed wordt er door zanger Sami Chokri en zijn producer Ross O'Donoghue van beschuldigd dat hij 'bepaalde zinnen en woorden' uit hun nummer 'Oh Why' heeft gestolen in 'Shape Of You'. Iets wat de Britse zanger ontkent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Camila Cabello en Ed Sheeran brengen samen nummer uit

Volgens Ed komt het in de popmuziek vaker voor dat nummers gelijkenissen vertonen. Daarom zong de zanger stukjes uit 'Feeling Good' van Nina Simone en 'No Diggity' van Blackstreet. "Als je ze in dezelfde toonsoort zet dan klinken ze hetzelfde", legde hij uit.

De zaak over 'Shape Of You' loopt al bijna vier jaar. Ed vroeg in 2018 het hooggerechtshof te verklaren dat hij en zijn co-schrijvers geen inbreuk hadden gemaakt op het auteursrecht van Chokri en O'Donoghue. Laatstgenoemden spanden hun eigen rechtszaak aan, waarin ze onder meer een schadevergoeding en een deel van de opbrengst van het nummer eisten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran aanwezig bij rechtszaak over Shape of You

De inhoudelijke behandeling begon afgelopen vrijdag en duurt naar verwachting zo'n drie weken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!