Yolanthe Cabau, Rico Verhoeven en Glennis Grace Beeld © ANP

Déze BN'ers dromen ervan om door te breken in de VS

12 maart 2022 11:28

Voor sommige BN'ers is ons kikkerlandje net wat te klein voor hun grote dromen. Ze willen internationaal doorbreken, het liefst in Amerika. Een overzicht van BN'ers die dromen van een carrière overzees.

"Ik wil Amerika. Ik wil Los Angeles"

Rico Verhoeven 

Hoewel Rico al wereldwijd bekend is vanwege zijn kunsten binnen de ring, droomt de kickbokser ook van een ander soort internationale carrière. Als het aan Rico ligt, schittert hij namelijk ooit in grote films in Amerika. Dat het zijn droom is om acteur te worden, schuift hij niet onder stoelen of banken. In zijn recent gelanceerde documentaire - met de toepasselijke naam Dream Big - spreekt hij zich hierover uit. "Ik ben al heel lang bezig met de volgende carrière en dat is acteren." Ook legt hij uit dat hij van jongs af aan al geïnteresseerd was in acteren, omdat hij hier af en toe vechtelementen in terug zag komen. Iemand die hem inspireert is Arnold Schwarzenegger, die zichzelf naast zijn loopbaan als bodybuilder op de kaart wist te zetten als acteur. Ook vechtsporter Jean-Claude Van Damme wist Rico te motiveren om zijn droom als acteur na te jagen. 

Rico is realistisch en weet dat er een dag gaat komen waarop hij moet kiezen tussen acteren of vechten. Hij hoopt dat hij dan wat betreft het vechten bereikt heeft wat hij wilde bereiken en voor het acteren kan kiezen.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Rico Verhoeven komt met eigen documentaire: Dream Big

Yolanthe Cabau 

Yolanthe heeft met haar nieuwste film Just Say Yes al behoorlijk veel landen bereikt. De romcom voerde namelijk sinds de release in verschillende landen de top tien aan op Netflix. Naast deze romantische komedie van Nederlandse bodem heeft Yolanthe in heel wat buitenlandse films en series gespeeld. Yolanthe spreekt namelijk, naast Nederlands, ook Turks, Spaans en Engels. Mede om deze reden heeft de actrice een rol weten te scoren in knallers als de Amerikaanse film Pain & Gain en de Turkse versie van Police Academy.

Intussen woont Yolanthe in Los Angeles en timmert ze verder aan de weg als internationale actrice. Momenteel bevindt ze zich in Egypte voor een film. Op Instagram deelde de actrice een filmpje met haar volgers waarin de internationale rollen, inclusief de daarbij behorende vloeiend gesproken talen, voorbijkomen. Je bekijkt de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Yolanthe Cabau meest begeerde vrijgezel van Nederland'

Glennis Grace 

Zangeres Glennis Grace droomde lange tijd van een doorbraak in Amerika en kwam met haar deelname aan America's Got Talent in 2018 erg dichtbij. Ze beloofde toentertijd dat haar doorbraak in Amerika nooit zou betekenen dat ze 'Nederland zou vergeten'. Ze schopte het tot de finale, maar wist niet te winnen.

Na het incident in de supermarkt heeft ze opnieuw de aandacht van de Amerikanen getrokken. Ditmaal minder positief. Zo stond ze groot op de voorpagina van entertainmentwebsite TMZ, waar te lezen was dat een ex-finaliste van America's Got Talent, Glennis dus, was gearresteerd vanwege mishandeling. Inmiddels is Glennis weer op vrije voeten en in afwachting van het lopende onderzoek. 

Je bekijkt het auditiefilmpje van Glennis in America's Got Talent hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zelfs Amerikaanse pers pakt uit met supermarktruzie Glennis Grace

Anouk

Anouk heeft een bewogen carrière. In Nederland en België is de zangeres altijd populair geweest, in het buitenland ging dat wat moeizamer. Wel had ze in 2006 succes in Israël en Turkije. Met haar nummer One Word bereikte Anouk ook de eerste plek in de hitlijsten van Albanië. In hetzelfde jaar probeerde Anouk succes te boeken in Canada, maar dat lukte niet. In Noorwegen en Amerika brak Anouk wel door met haar nummer Lost, nadat het nummer tijdens Norway's Got Talent en de Amerikaanse So You Think You Can Dance te horen was. 

Ook tijdens haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2013 kon Anouk haar muziek met de wereld delen. Met haar nummer Birds wist ze het tot de finale te schoppen. Ze eindigde op de negende plek, de hoogste notering voor Nederland in veertien jaar tijd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk reageert op zaak Lil Kleine: 'Jaimie, pak je vrijheid'

Fabrizio 

Niet van Nederlandse bodem, wel bekend van de Nederlandse en Belgische versie van Temptation Island is Fabrizio. Hoewel hij zich nu met zijn deelname aan De Bachelor al in een droom bevindt, ligt zijn grootste droom toch elders. Hij hoopt namelijk als acteur door te breken. Dat hij nog geen acteerervaring heeft, houdt hem niet tegen. In het liefdesprogramma laat hij weten dat dit, naast het vinden van de liefde, zijn grootste wens is. "Ik heb gewoon enorm grote ambities", vertelde hij aan zijn date Phaedra. "Ik ben ervan overtuigd dat je alles kunt bereiken wat je wil. Ik wil Amerika. Ik wil Los Angeles. En het liefst van alles een acteur worden in Hollywood", aldus Fabrizio.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fabrizio door het stof na onhandige uitspraak in Bachelor

Mocht je benieuwd zijn naar de documentaire van Rico Verhoeven: je bekijkt de vierdelige serie Dream Big bij Prime Video. In de serie gaat het niet alleen over zijn grootste droom, maar ook over zijn ambities als ondernemer en het vaderschap. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!