Amanda Bynes Beeld © ANP

Amanda Bynes dankbaar voor steun fans in zaak om curatorschap

09 maart 2022 16:10

Amanda Bynes (35) heeft deze week een Instagramaccount aangemaakt en bedankt haar fans in een geüploade video voor hun "liefde en steun". Eind februari diende de voormalige actrice, bekend van onder meer 'She's the Man' en 'Easy A', papieren in bij de rechtbank om haar curatorschap te beëindigen.

"Ik wil jullie allemaal enorm bedanken voor jullie liefde en steun"

In de video filmt Amanda zichzelf. "Hoe gaat 'ie, Instagram, Amanda Bynes hier. Ik heb over twee weken een afspraak in de rechtbank. Ik wil jullie allemaal enorm bedanken voor jullie liefde en steun."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amanda Bynes na maanden behandeling 'weer op goede spoor'

Amanda kwam op 27-jarige leeftijd onder curatele van haar moeder te staan omdat het mentaal gezien niet goed met haar ging. Amanda zou onder meer brand hebben gesticht op de oprit van een oudere vrouw. Haar moeder, Lynn Bynes, kreeg in 2013 zeggenschap over haar gezondheid en financiën.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ouders Amanda Bynes steunen verzoek beëindiging curatorschap

Dat is nu niet meer nodig, vindt Amanda. "Ze denkt dat haar toestand is verbeterd", liet haar advocaat eerder aan People weten, "en dat bescherming van de rechtbank niet langer nodig is." De situatie van Amanda verschilt van die van superster Britney Spears, die eerder ook onder curatele stond. Britney Spears voerde een lange juridische strijd met haar vader om zich van het curatorschap te ontdoen. De ouders van Amanda steunen de keuze van hun dochter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!