Tim Hofman Beeld © ANP

Tim Hofman meest invloedrijke persoon volgens de Media100

09 maart 2022 22:31

Presentator Tim Hofman (33) staat dit jaar bovenaan de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. De elfde editie van de lijst werd woensdag onthuld tijdens het Media100 | Marketing100 Event in Amsterdam.

Tim, die dit jaar in zijn onlineserie BOOS opzien baarde met een aflevering over seksueel wangedrag bij The Voice of Holland, heeft Arjen Lubach van de troon gestoten. Arjen staat nu op de derde plaats. De comedian en presentator stond vorig jaar bovenaan de lijst, de negen jaar daarvoor was die plek voor John de Mol. Arjen staat nu op de derde plaats, John op nummer 2.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Playmate Zimra vergeeft Tim Hofman voor vrouwonvriendelijke uitspraken

De meest invloedrijke vrouw in de media is dit jaar wederom Eva Jinek. Zij staat op de vierde plaats. Beautyvlogster en presentatrice Nikkie de Jager is de enige andere vrouw in de top 10. Zij staat op de tiende plek. Linda de Mol is van de vijfde plaats gedaald naar de elfde.

Hoewel het aantal vrouwen in de Media100 de afgelopen jaren is gestegen, is het aantal dit jaar lager dan vorig jaar. Het zijn er nu 27, vorig jaar waren het er nog 34. Bij de eerste editie in 2012 waren het er slechts twaalf. Ook het aantal mensen met een niet-westerse achtergrond op de lijst is de afgelopen jaren gegroeid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman 'proost' op Kiki uit Over Mijn Lijk: 'Zijn er weinig zo dapper'

De lijst telt dit jaar in totaal 25 nieuwe namen. De hoogste binnenkomer is influencer Bas Smit op nummer 17. Ook onder anderen Bram Krikke, Akwasi en Özcan Akyol staan voor het eerst op de lijst.

De Media100 wordt jaarlijks vastgesteld na onderzoek van onderzoeksbureau MediaTest. Voor het onderzoek zijn dit jaar 40.000 professionals uit media en marketingcommunicatie uitgenodigd. Zij kozen hun tien favorieten uit de driehonderd genomineerden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!