Nick Schilder en Simon Keizer Beeld © ANP

Aftrap zomerreeks Nick & Simon vindt plaats in Het Concertgebouw

10 maart 2022 09:15

Nick (38) & Simon (37) openen samen met het Metropole Orkest op 1 juli een reeks optredens in Het Concertgebouw. Tijdens deze zogeheten VriendenLoterij ZomerConcerten treden komende zomer meer dan 2500 musici uit allerlei landen op in Amsterdam.

"Het is zo gaaf"

De Volendammers gaan een hommage brengen aan hun muzikale helden Simon & Garfunkel. Het Amerikaanse duo trad op 2 mei 1970 zelf ook op in Het Concertgebouw. Eerder maakten Nick & Simon samen met hun vriend Kees Tol al een documentaire waarin ze in de Verenigde Staten teruggingen naar de roots van Paul Simon en Art Garfunkel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick Schilder 14 kilo afgevallen voor Men's Health-cover

"Het is zo gaaf om in Het Concertgebouw met het waanzinnige Metropole Orkest de muziek van Simon & Garfunkel te spelen", laat Nick Schilder weten. "Ook nu proberen we weer hun voetstappen te volgen, want zij hebben zélf ook in Het Concertgebouw opgetreden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simon Keizer vertelt waar naam van zoontje Joa vandaan komt

Na Nick & Simon treden onder anderen ook Ilse DeLange, Iris Hond, Trijntje Oosterhuis en het Koninklijk Concertgebouworkest op tijdens de zomerconcertreeks. In totaal worden er 75 concerten gegeven en komen er muzikanten uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Zuid-Amerika naar Amsterdam.

Maxim onder de indruk van lichaam Nick Schilder: 'Afgetrainde paling'

04:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!