Sarah van Soelen Beeld © ANP

Sarah van Soelen over verslaving: 'Na uitgaan ging ik thuis alleen door'

10 maart 2022 16:43

Begin dit jaar liet Sarah van Soelen (26) op Instagram weten twee jaar clean te zijn na een tijdlang verslaafd te zijn geweest aan verschillende verdovende middelen. In de podcast 'Wat kan er nou gebeuren?' van Najib Amhali (50) vertelt ze openhartig over haar drank- en drugsverleden.

"Ik wilde helemaal niks voelen"

In het interview met Najib vertelt ze dat ze op vroege leeftijd begon met het proberen van verschillende middelen. "Ik was een jaar of 13, 14 toen ik voor het eerst dronk en stiekem sigaretten kocht. Ik vond het nooit vies. Mijn moeder rookte ook gewoon binnen." Ze weet nog precies het moment toen ze haar eerste sigaret op stak: "Toen mijn ouders weg waren pakte ik een peuk en ging ik in de tuin staan. Overal camera’s, hoe dom kun je zijn, maar dat terzijde. Hup sigaret. Nou, ik hoefde niet te kuchen, ik denk: dit is echt iets voor mij!" 

Ook begon de influencer met uitgaan in haar jonge tienerjaren. "Ik vond het gewoon leuk en gezellig. Ik hield ook echt van muziek. Ik was er best wel vroeg bij. (...) Ik was 16 en ik zag de ernst er niet van in."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sarah van Soelen na verslaving: 'Ik ben twee jaar clean'

Haar eerste ervaring met drugs had Sarah op de middelbare school. "Voor het gymmen ging ik blowen. (...) Als ik er nu aan terug denk schiet ik weer in de lach." Al snel ging ze van softdrugs over naar de zwaardere middelen. "Toen ik een jaar of 17, 18 was gebruikte ik voor het eerst harddrugs. En dat was natuurlijk met alcohol, want ik was voor alles in. En dat pakte goed uit." Toch was ze er altijd van overtuigd dat ze haar gebruik in de hand had. "Ik heb ook altijd tegen mezelf gezegd: ik ben niet verslaafd en dat kan ik ook niet worden. (...) Ik kan je nu vertellen, dat was niet zo."  

Na haar eerste ervaringen met harddrugs begon ze ook in haar eigen woning te gebruiken. "Als ik eenmaal thuis kwam van het uitgaan, was ik wel echt een alleengebruiker en ging ik nog even door. Dan ging ik in m’n badkamer zitten en verder [gebruiken, red.]"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

André Hazes verwijdert alle digitale sporen van Sarah van Soelen

Sarah wist zeker dat het gebruik van drugs voor altijd een onderdeel van haar leven zou zijn. "Ik dacht ook echt: dit is mijn leven. Als ik dadelijk dood ga, dan wil ik een packie [pakje coke, red.] op m’n borst hebben wanneer ik de grond in ga. Zo zat ik in elkaar. (...) Ik wilde helemaal niks voelen."

Haar omgeving had al de tijd niets door van haar problemen. "Iedereen aan wie ik vertelde dat ik verslaafd ben reageerde stomverbaasd." Toch besloot ze het roer om te gooien nadat een vriend haar aansprak op het gebruik. "In eerste instantie heb ik zelf niet om hulp gevraagd. Maar één van mijn beste vrienden was thuis met een andere vriend van me. (...) En nadat ik een fles wijn op had, ging hij tegenover me zitten en zegt: 'Saar, het gaat niet goed hè?’ (...) Waarna hij me aanraadde het tegen m’n ouders te zeggen." Met frisse tegenzin heeft ze dat uiteindelijk gedaan. "Op een gegeven moment begon ik zo hard te huilen. (...) Dat was het keerpunt. Mijn ouders schrokken heel erg, maar eigenlijk gingen ze meteen actie ondernemen.” Kort na het gesprek met haar ouders werd ze opgenomen in een kliniek en sindsdien is ze clean. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Met déze BN'er had Sarah van Soelen vroeger een relatie

De influencer en haar vader Rudolf van Soelen vertelden eerder in een interview met Story over deze heftige periode:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!