Paul de Leeuw Beeld © ANP

60e verjaardag Paul de Leeuw wordt bekroond met documentaire

10 maart 2022 14:12

Paul de Leeuw (59) krijgt een documentaire ter ere van zijn 60e verjaardag. De documentairefilm Paul de Leeuw 60 jaar!, is op 19 maart, precies een week voor zijn verjaardag, om 21.25 uur te zien op NPO 1.

In de film van documentairemaker Hetty Nietsch vertellen vakgenoten van Paul over zijn betekenis voor de Nederlandse televisie, het theater en de muziek. Onder anderen Richard Groenendijk, Astrid Joosten, Cornald Maas, Michiel van Erp, Simone Kleinsma, Olga Zuiderhoek, Hans Kesting, Jeroen Woe, Niels van der Laan, Brigitte Kaandorp en Youp van ’t Hek komen aan het woord. Nietsch maakte eerder soortgelijke portretten over Sonja Barend, Youp van ‘t Hek en Paul Witteman.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw trekt zich terug als host songfestivaltalkshow

Daarnaast wordt zijn verjaardag gevierd in zijn wekelijkse podcast De Leeuw Lult Verder. Daarin ontvangt hij elke week een aantal gasten met wie hij de week bespreekt. Op 28 maart wordt de verjaardagsaflevering opgenomen vanuit Café Eik en Linde in Amsterdam. Luisteraars kunnen langskomen en Paul gaat zingen onder begeleiding van pianist Cor Bakker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw over hereniging met Adele: 'Ze herkende me'

In de VARAgids van 19 maart is ook aandacht voor de verjaardag van Paul. Onder anderen Hanneke Groenteman, Willeke Alberti, Freek Bartels, Miguel Wiels en Jack Spijkerman vertellen over de betekenis van de theater- en televisiemaker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers lovend over interview nerveuze Paul de Leeuw met Adele

Afgelopen december brachten The Streamers samen de kerst met elkaar door, maar Paul de Leeuw ontbrak nog in het rijtje. Samantha legt uit waarom hij afwezig was. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!