Holland zingt Hazes Beeld © ANP

'Spektakel staat niet centraal' bij jubileum Holland Zingt Hazes

11 maart 2022 07:00

'Holland Zingt Hazes' gaat voor de tiende editie terug naar de basis. Het spektakel moet niet centraal staan, maar de liedjes van André Hazes sr., zo vinden de makers van de populaire concertserie.

"Het wordt heel melancholisch, gezellig en als vanouds eigenlijk"

"Normaal gesproken kijken we heel erg naar waar we kunnen uitpakken en vernieuwen. Dit keer zijn we echt gaan kijken hoe we terug naar de basis kunnen", zegt Hazes' dochter Roxeanne, die voor de tiende keer op rij van de partij is, tegen het ANP.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard adviseert geplaagde André Hazes: 'Kom tot rust'

Het idee is volgens haar om Hazes weer centraal te houden en hem echt bij het concert te betrekken door middel van oude geluidsfragmenten en beelden. "Ook blijven we heel erg in de buurt van de ouderwetse Hazes-concerten zoals ze vroeger waren in de tijd dat hij nog leefde. Het wordt heel melancholisch, gezellig en als vanouds eigenlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bekende artiesten brengen ode aan André Hazes sr. in SBS-show

Volgens de 29-jarige Roxeanne is muziek van Hazes en de saamhorigheid het belangrijkst. "We hebben jaren meegemaakt dat we uit het dak kwamen. Dat is allemaal heel spectaculair maar eigenlijk niet nodig. Hazes-muziek staat voor zichzelf al op iets groots en hoogs. Iedereen zingt het mee en dan draait het eigenlijk niet zo om ons maar om mijn vader en zijn muziek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'André Hazes wordt veel gespot bij ex Monique thuis'

Het eerste concert van de jubileumeditie vindt vrijdagavond plaats. In totaal zijn er vijf shows, met voor het eerst ook een middagoptreden. Roxeanne vindt het bijzonder dat Holland Zingt Hazes na tien jaar nog steeds een succes is. "Het is zo leuk dat mensen er nog zo veel zin in hebben. Het verbroedert en verbindt heel erg. Ik hoop dat dat nog heel lang zal blijven bestaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Het kan zijn dat André Hazes vanaf 2022 iets anders gaat doen'

Hoelang Holland Zingt Hazes nog levensvatbaar is, weet ook Roxeanne niet. "Ik probeer er gewoon zo lang mogelijk van te genieten. Ik hoor het wel wanneer ze zeggen: hier houdt het op", lacht ze. Dat is volgens haar ook goed. "Dan ga ik lekker op een andere manier van mijn vaders muziek genieten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes wil in anonimiteit leven: 'Dit blijf ik niet volhouden'

Vandaag gaat er een nieuwe Holland Zingt Hazes-reeks van start in de Ziggo Dome. De artiesten hebben hun stembanden alvast opgewarmd om André Hazes senior te eren, maar één belangrijke gast schittert door afwezigheid: André Hazes junior. Zijn zus Roxeanne vindt het een groot gemis dat haar broer niet aanwezig is.

Roxeanne Hazes mist broer tijdens Holland Zingt Hazes-concerten

00:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!