John Buijsman Beeld © ANP

Binnenkort op de planken: toneelstuk over opkomst Pim Fortuyn

11 maart 2022 08:46

Toneelgroep Jan Vos en het Oude Luxor Theater komen met een komedie over de opkomst van Pim Fortuyn in de Rotterdamse politiek. Het stuk heet 'Fortuyn: Opstand aan de Maas'. De voorstelling is vanaf 16 maart drie weken lang in het Oude Luxor te zien.

De hoofdrol wordt gespeeld door acteur John Buijsman. De opkomst van Fortuyn wordt getoond door de ogen van een aantal politici van Leefbaar Rotterdam, waar de flamboyante politicus lijsttrekker van was. Op 6 mei 2002 werd hij vermoord op het Mediapark in Hilversum.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen was getuige moord Pim Fortuyn: 'Hulp zoeken geen zwakte'

Er wordt de komende maanden op meerdere manieren stilgestaan bij het feit dat de moord twintig jaar geleden plaatsvond. Zo is vanaf eind maart bij AVROTROS ook de televisieserie Het Jaar van Fortuyn te zien, waarin de opkomst van de LPF-voorman en zijn politieke strijd met PvdA-lijsttrekker Ad Melkert wordt belicht. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger, Ramsey Nasr en Fedja van Huêt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-zenderbaas 3FM en dj's maken boek over moord op Fortuyn

Oud-zenderbaas Paul van der Lugt van 3FM presenteert eind april een boek waarin hij de laatste dag van Fortuyn reconstrueert door de ogen van dj's en andere medewerkers van 3FM. Fortuyn werd vermoord na een interview met Ruud de Wild op 3FM. Voor de reconstructie sprak de oud-zenderbaas met dertig betrokkenen die in mei 2002 werkzaam waren bij de zender.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!