Amanda Bynes Beeld © Instagram @amanda.bynes1986

Amanda Bynes verwijdert gezichtstattoo in aanloop naar rechtszaak

11 maart 2022 16:03

Na de succesvolle #FreeBritney-beweging probeert ook Amanda Bynes (35) haar vrijheid terug te krijgen. De voormalige Nickelodeon-ster zet alles op alles om niet meer onder curatele te staan en updatet haar fans op Instagram. Zo heeft Amanda ervoor gekozen om haar gezichtstattoo te laten verwijderen in aanloop naar de rechtszaak.

"Amanda is klaar om haar eigen keuzes te maken"

In 2013 werd Amanda onder curatele gesteld, maar daar is de actrice inmiddels wel klaar mee. Daarom gaat ze nu weer naar de rechtbank om die te laten eindigen. Haar fans steunen haar via social media en daar is ze dankbaar voor. 'Over twee weken sta ik in de rechtbank. Dank voor alle liefde en steun', schrijft ze op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amanda Bynes dankbaar voor steun fans in zaak om curatorschap

Bovendien wil Amanda zich van haar beste kant laten zien. In een filmpje geeft ze een update over het verwijderingsproces van haar gezichtstatoeage. De actrice heeft een hartje onder haar linkeroog, maar dat is binnenkort verleden tijd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ouders Amanda Bynes steunen verzoek beëindiging curatorschap

Amanda's ouders, die het gezag hebben over alles in haar leven, steunen hun dochters aanvraag om niet meer onder curatele te staan. "Volgens de professionals die haar helpen, is Amanda klaar om haar eigen keuzes te maken en ze zijn heel trots op haar", vertelde de advocaat van de ouders, Tamar Arminak, eerder aan NBC News.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amanda Bynes vraagt om einde curatorschap

De reden dat Amanda onder curatele staat, is haar 'onvoorspelbare' gedrag, dat in 2013 publiekelijk werd bekritiseerd. Haar moeder Lynn kreeg het gezag over haar dochters leven, omdat ze vreesden voor Amanda's veiligheid. De actrice werd in 2014 ook nog onvrijwillig opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, waarna het onder curatele staan permanent werd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!