Maarten van Rossem Beeld © ANP

Maarten van Rossem zou het niet erg vinden om op televisie te sterven

13 maart 2022 10:00

Maarten van Rossem (78) is niet bang voor de dood, maar vreest wel het moment dat zijn lichaam hem in de steek laat. "Wat ik zou vrezen is langdurige aftakeling", zei de tv-persoonlijkheid en historicus in het NPO 2-programma 'Wintertijd'.

"Misschien val ik dan op een goede dag eens van de trap"

Volgens de 78-jarige is het 'niet onwaarschijnlijk' dat hij een keer kanker krijgt. Hij noemt de vaak bijbehorende aftakeling 'een vreselijk proces'. "Mijn moeder was de laatste zes jaar van haar leven compleet dement. Dat was ook vreselijk om te zien. Al mijn zondagen waren naar de klote omdat ik daarheen moest. Ik vond het verschrikkelijk."

Maarten blijft als het aan hem ligt nog lang in zijn woning wonen, ook als zijn vrouw eerder komt te overlijden. "En misschien val ik dan op een goede dag eens van de trap", zo mijmerde hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem vindt Martien 'niet goed snik' vanwege politieke voorkeur

Het Slimste Mens-jurylid zou het ook niet erg vinden om live op televisie te sterven. "Dat zou op zichzelf een schitterende dood zijn", aldus Maarten. Al zou hij dan nog liever op het podium van een theater zijn laatste adem uitblazen. "Ik vind theater leuker dan televisie, dus als ik op het toneel zou... Nou ja, je komt natuurlijk altijd bij Tommy Cooper uit. Mooier kan het niet. En dat de zaal nog lacht van: wat heeft hij dat lollig gedaan. Maar dat is wel ijdeltuiterij. Maar ik ben ook wel ijdel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem had corona: 'Maakte wandeling in het duister'

In de uitzending was ook een huilende Maarten te zien. Hij raakte ontroerd nadat presentator Harry de Winter hem confronteerde met klassieke muziek van Schubert, uitgevoerd door Maarten zijn 'held' Arthur Rubinstein. Een fragment daarvan werd eerder deze week al gedeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Allesweter Maarten van Rossem weet toch niet alles in Per Seconde Wijzer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!